Mazeure, Nicolas - Kweker, keuring en kordeel. De Belgische tre

Schrijver:
Titel: Kweker, keuring en kordeel. De Belgische trekpaardencultuur in Vlaams-Brabant.
Uitgever: , Provincie Vlaams-Brabant, 2019
Bijzonderheden: Softcover,207 pagina's, met afbeeldingen. ISBN 9789492455130.
Prijs: € 28,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Het boek schetst een beeld van de veelzijdigheid van de huidige Belgische trekpaardencultuur. Het focust op technieken, vaardigheden, gebruiken en rituelen, eigen aan het fokken van en werken met trekpaarden. In de publicatie weerklinkt de stem van een waaier aan actoren uit de Vlaams-Brabantse trekpaardengemeenschap. Dankzij hun herinneringen, ervaringen en gevoelens ontdek je de hedendaagse beleving van de trekpaardencultuur en krijg je inzicht in het fokken, keuren en mennen van trekpaarden.De publicatie focust op deze niet-tastbare aspecten: enerzijds de kennis, technieken en vaardigheden die leven in de hoofden en handen van trekpaardenkwekers en -gebruikers, anderzijds de gebruiken en rituelen die ze toepassen bij het fokken van en werken met het trekpaard. Na een korte beschrijving van de eigenheid van het trekpaardenras en een summier historisch overzicht van de trekpaardencultuur, belicht dit boek eerst de fokkerij, namelijk de toepassing van methoden die bijdragen aan het behoud en de verbetering van het trekpaardenras. Ten tweede de traditie van prijskampen en keuringen, waarop de kwaliteiten van trekpaarden worden getoetst aan de standaard van het ras. Ten derde de praktijk van het mennen, namelijk het optuigen, aanspannen en leiden van trekpaarden bij diverse activiteiten, zoals land- en bosbouw, groen- en afvalbeheer, recreatie en competitieve men- en trekproeven. In deze brede thema?s zijn ook opvattingen en praktijken op het vlak van trekpaardverzorging, hoefsmederij en gareelmakerij verwerkt
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mazeure, Nicolas - Kweker, keuring en kordeel. De Belgische trekpaardencultuur in Vlaams-Brabant.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.