Redactie en cartografie. - De Wereld volgens de Bosatlas 1877 -

Schrijver:
Titel: De Wereld volgens de Bosatlas 1877 - heden.
ISBN: 9789001956905
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters-Noordhoff Atlasprodukties.
Bijzonderheden: 1992, 50e herziene druk. Gebonden, 217 pp. Inleiding: Drs. A. Anstadt. Naamstempel op schutblad.
Prijs: € 14,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Sinds 1877, het jaar waarin de eerste Bosatlas verscheen, is het aanzien van de wereld ingrijpend veranderd. De Wereld volgens de Bosatlas geeft een intrigerend beeld van meer dan 125 jaar verandering aan de hand van een reeks unieke Bosatlaskaarten.
De Wereld volgens de Bosatlas is onderverdeeld in 13 secties die elk een reeks kaarten bevatten van één bepaalde regio. Na een inleiding met historische achtergrond informatie volgen zeven kaarten van de betreffende regio, afkomstig uit zeven verschillende edities van de Bosatlas. Deze prachtige uitgave geeft zo een uniek inzicht in het wereldbeeld van onszelf, onze ouders, grootouders en overgrootouders.
Er is gekozen voor kaarten die verschenen op kruispunten in de geschiedenis. Natuurlijk is er een aantal kaarten uit de eerste druk van 1877. De kaarten van 1902 geven een beeld van de wereld op het hoogtepunt van de Europese machten. De politieke gevolgen van beide wereldoorlogen zijn te zien op kaarten uit de edities van 1921, 1939 en 1947. Kaarten uit 1967 geven een beeld van de Koude Oorlog, het IJzeren Gordijn en de dekolonisatie van Afrika.
Kijk mee over de schouder van meester Bos en zijn opvolgers en zie hoe allerlei ingrijpende ontwikkelingen in de loop der tijd in het kaartbeeld zijn vastgelegd.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.