VERBRUGGEN, Jef/ FALTER, Rolf; - 1302. OPSTAND IN VLAANDEREN,

Schrijver:
Titel: 1302. OPSTAND IN VLAANDEREN,
Uitgever: Tielt, Lannoo, 2001
Bijzonderheden: Softcover, 160 x 240mm., 278pp., ills. in z/w., goede staat. ISBN 9789020944129.
Prijs: € 19,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Op 11 juli 1302 versloeg een leger van Vlaamse milities op de Groeningekouter bij Kortrijk het Franse ridderleger. In de 19de eeuw is deze strijd in de romantische geest van iedereen die werkte aan de Vlaamse ontvoogding uitgegroeid tot een van de voornaamste symbolen van de Vlaamse strijd. Nog later werd door diverse auteurs benadrukt dat 1302 vooral een klassenstrijd moet zijn geweest. Deze symbolenstrijd heeft vandaag grotendeels zijn explosieve inhoud verloren. In 1302 - Opstand in Vlaanderen concentreren militair historicus prof. dr. J.F. Verbruggen en historicus en journalist Rolf Falter zich op het verhaal van de Guldensporenslag zelf. Het boek vertelt op spannende wijze het historisch volledig correcte verhaal over wat er gebeurde in de aanloop naar die elfde juli en over de slag zelf. In 2002 is de Guldensporenslag 700 jaar geleden.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

VERBRUGGEN, Jef/ FALTER, Rolf; - 1302. OPSTAND IN VLAANDEREN,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.