Nouwen, Henri - Eindelijk thuis Gedachten bij Rembrandts 'De

Schrijver:
Titel: Eindelijk thuis Gedachten bij Rembrandts 'De terugkeer van de verloren zoon'
ISBN: 9789020999792
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: 2011 3e druk / paperback / 176 pag. / 268 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Klassieker in een nieuwe uitvoering
Henri Nouwen nodigt ons uit om Rembrandts meesterwerk, dat de parabel van de scheppende, onvoorwaardelijke en bevrijdende liefde van God op onnavolgbare wijze afbeeldt, op een nieuwe en directe manier te zien en te begrijpen.
Recensie(s)
Ongewijzigde druk van een klassieke meditatie van de Nederlandse theoloog Henri Nouwen (1932-1996), die wordt beschouwd als een scharnierwerk in zijn oeuvre. De aanleiding, zo lezen we in een proloog, was een confrontatie met Rembrandts schilderij 'De terugkeer van de verloren zoon', dat voor Nouwen een verlangen naar geborgenheid, veiligheid en aanvaarding blootlegde. Bovendien schreef hij het boek toen hij brak met de academische wereld en besloot om zijn leven te delen met zwaar mentaal gehandicapten. De meditatie bestaat uit drie delen - 'De jongste zoon', 'De oudste zoon' en 'De vader' - waarin Nouwen voortdurend parallellen trekt tussen het schilderij, de parabel van de verloren zoon, het leven van Rembrandt en zijn eigen leven. Nouwen concludeert dat ieder mens de opdracht heeft om 'vader' te worden: om liefde te schenken, te vergeven, mededogen te betonen. Zoals steeds weet Nouwen diepmenselijke ervaringen en theologische thema's op een begrijpelijke wijze tot uitdrukking te brengen. Met eindnoten en zwart-witreproducties van werken van Rembrandt.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nouwen, Henri - Eindelijk thuis  Gedachten bij Rembrandts 'De terugkeer van de verloren zoon' Nouwen, Henri - Eindelijk thuis  Gedachten bij Rembrandts 'De terugkeer van de verloren zoon' Nouwen, Henri - Eindelijk thuis  Gedachten bij Rembrandts 'De terugkeer van de verloren zoon'

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.