Menzies, Gavin - 1421 Het jaar waarin China de nieuwe wereld o

Schrijver:
Titel: 1421 Het jaar waarin China de nieuwe wereld ontdekte
ISBN: 9789026317743
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo
Bijzonderheden: 2003 2e druk / paperback / 416 pag. / 760 gram / gelezen en in goede staat; wel naam en jaartal op binnenzijde voorzijde geschreven
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 6,75 (binnen Nederland)
Meer info:
China was in de eerste helft van de vijftiende eeuw de machtigste zeevarende natie ter wereld en maakte onder Ming-keizer Zhu Di een periode van ongekende culturele en wetenschappelijke bloei door. In 1421 vertrok een Chinese vloot van honderd schepen, onder leiding van de eunuch-admiraal Zheng He, voor een reis rond de wereld. De reis bracht hen (zeventig jaar vóór Columbus) naar Amerika, Australië en Antarctica.
In 1421 reconstrueert Gavin Menzies deze ongelooflijke reis. Als in een historische detective vertelt hij over oude scheepskaarten, navigatietechnieken en astronomie, citeert hij uit de overgeleverde aantekeningen van de Chinese ontdekkingsreizigers en hun latere Europese navolgers. Hij reist rond de wereld en vindt een overdaad aan bewijzen van de vroege aanwezigheid van de Chinezen. 1421 geeft de wereldgeschiedenis een nieuw aanzicht en bevat stof voor nog vele jaren verder onderzoek naar een van de boeiendste periodes uit de geschiedenis.

Recensie(s)
Gepensioneerd Brits onderzeebootofficier en amateur-onderzoeker Menzies betoogt dat de Chinezen eerder dan de Portugezen rond de wereld voeren en in 1421, voor Columbus, de Nieuwe Wereld ontdekten. Dat verklaart hij onder andere uit de voor die tijd sterk ontwikkelde Chinese cartografie, astronomische kennis en navigatietechnieken, en het vroege voorkomen van Aziatische gewassen en diersoorten in het Westen en andersom. De ontdekkingsreizen van de Chinese eunuch-admiraal Zheng He waren al bekend, maar Menzies beweert met zijn eigen scheepvaartervaring lacunes in het bestaande onderzoek te vullen. Door zijn bevindingen te presenteren als een jarenlange zoektocht door archieven en een persoonlijke wereldreis langs de betrokken plaatsen is het boek onderhoudende lectuur voor een groot publiek. Anderzijds is de auteur bekritiseerd door een vooraanstaand Brits sinoloog-historicus om zijn onwetenschappelijkheid en het gebrek aan harde bewijzen voor zijn even spectaculaire als aannemelijke hypothesen. De waarde van het werk zal in de toekomst door deskundigen moeten worden bepaald. Met zwart-witafbeeldingen en een paar katernen kleurenillustraties; kleine druk.
Verder lezen

Koos Tak uit Zevenaar

Logo Koos Tak

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.
VERBA VOLENT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)
Posttarieven 2021:
Verzendkosten NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- 100 tot 350 gram: € 3,84
- 350 gram tot 2 kilo: € 4,50
Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo)
Verzendkosten BELGIË en DUITSLAND:
Brievenbuspost:
Pakketpost tot 2 kilo € 9,30
Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Menzies, Gavin - 1421  Het jaar waarin China de nieuwe wereld ontdekte Menzies, Gavin - 1421  Het jaar waarin China de nieuwe wereld ontdekte Menzies, Gavin - 1421  Het jaar waarin China de nieuwe wereld ontdekte

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Koos Tak
  • Na uw bestelling ontvangen u en Koos Tak een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Koos Tak vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Koos Tak kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.