Broere, M. - Afrika voetbalt!

Schrijver:
Titel: Afrika voetbalt!
ISBN: 9789068322651
Taal: Nederlands
Uitgever: KIT Publishers
Bijzonderheden: 2003, paperback 144 pagina's in goede staat
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Nigeria won in 1996 goud op de Olympische Spelen en in één klap drong het tot de wereld door dat er serieus rekening moet worden gehouden met voetballend Afrika. Maar Afrika voetbalt al heel lang en heeft een heel eigen voetbalcultuur ontwikkeld. Iedereen is betrokken bij de lokale competities, waarin de talenten opgroeien die later schitteren in belangrijke wedstrijden over de hele wereld. Met hun spectaculaire speelstijl maken ze furore, waarbij het niet alleen gaat om het winnen van de wedstrijd maar net zo goed om de eensgezindheid van het dorp, de meisjes langs de lijn en de magische praktijken die de winst verzekeren. Ook bij de wederopbouw van door oorlog of andere rampen getroffen landen speelt voetbal een belangrijke rol. Afrika Voetbalt! geeft een indringend beeld van voetbal in Afrika en Afrikaanse voetballers in Europa. De sfeer op en rond de Afrikaanse velden en de gedrevenheid en het enthousiasme van de spelers, trainers en publiek worden bijna tastbaar.
Het idee voor dit boek komt voort uit research van de auteurs voor enkele televisiedocumentaires over Afrikaans voetbal. Dit is sterk in opkomst en inmiddels doorgedrongen tot in alle lagen van de Afrikaanse samenleving. Door deze spectaculaire opmars komen steeds meer Afrikaanse spelers voor profcontracten in Europa in aanmerking. Ook in Nederland is dit het geval. Aan een drietal bij het Tilburgse Willem II spelende Afrikanen wordt een volledig hoofdstuk gewijd. Maar ook aan Olympisch kampioen Nigeria, aan de geschiedenis van de Afrika Cup, aan Ghana, het paradijs voor de talrijke spelersmakelaars. Het bijzonder veelzijdig en zeer rijk en fraai geïllustreerde boek is geschreven door mensen met kennis van en liefde voor het Afrikaanse continent en het voetbal daar. Aan de positieve kanten van sportontwikkeling in dit straatarme werelddeel wordt veel waarde toegekend. Voor een goed begrip van de leefwereld en ervaringen van Afrikaanse voetballers in onze West-Europese cultuur zou elke voetballiefhebber dit boeiende en warme voetbalboek moeten lezen.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Broere, M. - Afrika voetbalt!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.