Bock, Emil - Van de Jordaan tot Golgotha / de drie jaren van Ch

Schrijver:
Titel: Van de Jordaan tot Golgotha / de drie jaren van Christus
ISBN: 9789062383870
Taal: Nederlands
Uitgever: Christofoor, Uitgeverij - paperb.
Bijzonderheden: 1991, 374pp i.g.st.
Prijs: € 27,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De doop van Jezus vormt het begin van de drie jaren van Christus. Emil Bock laat ons de verschillende gestalten van Christus zien en maakt duidelijk hoe de opwekking van de doden geworteld is in de oude mysteriën.
Recensie(s)
Een zeer uitvoerige studie over de laatste drie jaar van het leven van Jezus, aan de hand van de beschrijvingen in de Evangeliën. Vanaf de doop in de Jordaan volgt Bock stap voor stap de gebeurtenissen tot de kruisiging op Golgotha en de veertig dagen daarna. Centraal staat daarbij het antroposofische gezichtspunt dat het goddelijke ik van het Christuswezen zich op het moment van de doop met de mens Jezus verbindt. Het is het offer van een God die afziet van zijn bovenmenselijke grootheid en geheel mens wordt. Bock weet de subtiele en soms onwaarschijnlijk aandoende beschrijvingen in het Nieuwe Testament te duiden tegen een historische achtergrond. Daardoor komt het Christuswezen in een ander perspectief te staan dan in de algemeen geaccepteerde christologie wordt geleerd. Met noten.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.73 100-350 gr. € 3.64 350gr. - 2000 gr. € 4.40 Pakketpost thuisbezorgd: DPD € 6.05 Postnl: € 7.25 Ophalen bij DHL of DPD depôt € 5.45 Naar België pakket € 6.70 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bock, Emil - Van de Jordaan tot Golgotha / de drie jaren van Christus Bock, Emil - Van de Jordaan tot Golgotha / de drie jaren van Christus Bock, Emil - Van de Jordaan tot Golgotha / de drie jaren van Christus

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.