Clercq, Hilde de - Autisme van binnen uit Een praktische gids

Schrijver:
Titel: Autisme van binnen uit Een praktische gids
ISBN: 9789052408439
Taal: Nederlands
Uitgever: Houtekiet
Bijzonderheden: 2005 / paperback / 367 pag. / 563 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
'Een kind met autisme beïnvloedt het hele doen en laten van alle gezinsleden,' schrijft Hilde De Clercq. Zij kan het weten, want zij is in dubbel opzicht een ervaringsdeskundige. Ze is moeder van een zoon met autisme én begeleidt al jàren jongeren met autisme. Of het nu gaat om communicatie, sociale relaties, vrije tijd, emoties, eten, seksualiteit, slapen, spelen of werken, de fundamenteel andere denkstijl van mensen met autisme is overal aanwezig en dat voor altijd, want kinderen met autisme worden volwassenen met autisme.
Aan de hand van talloze concrete anekdotes over haar zoon Thomas en over andere jongeren met autisme die ze kent maakt de auteur deze andere denkstijl op een aangrijpende en soms ontroerende manier duidelijk. Ze beschrijft als het ware autisme van binnen uit, de enige manier om mensen met autisme echt te begrijpen.
Hilde De Clercq gebruikt haar persoonlijke ervaringen en professionele inzichten ook om een praktische gids op te stellen vol handige strategieën om het leven met mensen met autisme voor alle partijen – ouders, kennissen, leraren, hulpverleners en jongeren met autisme zelf - aangenamer en gelukkiger te maken.


Hilde De Clercq (1958) studeerde Germaanse Filologie en werkt voltijds als 'ouder-professioneel' voor het Opleidingscentrum Autisme in Antwerpen. Zij geeft gespecialiseerde workshops en conferenties over autisme in binnen- en buitenland. Haar boek Mama, is dit een mens of een beest? over detaildenken en autisme werd vertaald in het Deens, Engels, Frans, Grieks, Italiaans, Portugees, Russisch en het Zweeds. De auteur is ook redactielid van Good Autism Practice van de University of Birmingham.


Tussen de twee culturen, de gewone en de autistische, dienen verder bruggen gebouwd te worden. Autisme van binnen uit helpt ons flink op weg. Niemand kan om dit boek heen.

Theo Peeters, directeur Opleidingscentrum Autisme

Recensie(s)
Een boek dat zeer duidelijk aangeeft hoe autisme eruit ziet. De taal, communicatie en de verbeelding zijn zo geheel anders door de beperkingen die een autist heeft. De eerste hoofdstukken geven daar inzicht in. Het is voor autisten moeilijk de emoties en gevoelens van de omgeving te begrijpen en er goed op in te spelen. Juist door het zo anders zijn, is het leven van een autist zelf, maar ook van de omgeving zo moeilijk. Men verstaat elkaar zo moeilijk. Intelligente autisten hebben vaak allerlei oplossingen geleerd. Aan de hand van vele anekdotes uit haar eigen leven met haar zoon en anderen maakt de schrijfster erg duidelijk wat er gebeurt en niet gebeurt. Met vele tips en een uitgebreide literatuurlijst. De schrijfster is moeder van een autistische jongen. Zij heeft zich in de loop van de tijd zeer verdiept en is als deskundige op gebied van autisme verbonden aan het opleidingscentrum Autisme in Antwerpen. Haar vorige boek over autisme, 'Mama, is dit een mens of een beest?' (1999)* werd vertaald in negen talen. Deze nieuwe uitgave is een van de betere boeken over dit onderwerp. De geboden informatie zal mensen die op enige manier met een autistisch iemand te maken hebben, veel inzicht en hulp bieden.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Clercq, Hilde de - Autisme van binnen uit   Een praktische gids Clercq, Hilde de - Autisme van binnen uit   Een praktische gids Clercq, Hilde de - Autisme van binnen uit   Een praktische gids

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.