Koeman-Poel, Geeske S. - Bourtange. Schans in het moeras en Chr

Schrijver:
Titel: Bourtange. Schans in het moeras en Chronique de Bourtange.
ISBN: 9789065230119
Taal: Nederlands
Uitgever: Stubeg, Hoogezand
Bijzonderheden: 1983, gebonden, 184 pp. Foto's: Jan G. Koeman en Martin Cuperus. (heel,lichte gebruikssporen aan onderkant rug)
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Over de geschiedenis van Bourtange is niet zo veel materiaal gemakkelijk toegankelijk en nu dit omstreeks 1580 aangelegde vestingstadje naar zijn oude vorm wordt terug gerestaureerd om Oost-Groningen een extra toeristische attractie te bieden, is het verschijnen van dit boek dubbel welkom. Het is overigens geen gelegenheidsuitgave; er ging jarenlang archiefonderzoek van de schrijfster, een toegewijde amateur-historica, aan vooraf. Daarmee is het wel een verantwoorde, maar geen wetenschappelijke studie geworden; zoals zoveel streekuitgaven bestaat het boek grotendeels uit losse episoden het plaatselijk leven betreffende. De stijl is aardig, doorspekt met zinsneden uit de oorspronkelijke bronnen, en de illustraties zijn goed gekozen. Typisch vestingbouwkundige bijzonderheden worden niet gegeven, wel echter de geschiedenis van de fortresse zoals die uit de landelijke archieven blijkt.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.