Polak, Johan - Bloei der decadence.

Schrijver:
Titel: Bloei der decadence.
ISBN: 9789050181259
Taal: Nederlands
Uitgever: Balans
Bijzonderheden: 1991, Gebonden met stofomslag, 196 pp.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wie zich weer eens echt klein wil voelen - en wie wil dat niet, af en toe? - neme 'Bloei der decadence' als leesspiegel, want deze prachtuitgave reflecteert zo'n ware grootheid, zowel van de geest van de auteur als van de door hem belichte figuren, dat men - al lezend - een steeds toenemend besef van eigen ellendige nietswaardigheid krijgt. De bloei die Johan Polak als geen ander tot straling en streling weet om te toveren, in zijn erudiete literair-historische beschouwingen betreffende de klassieke tijd tot en met het begin van onze eeuw, heeft dank zij dit boek alleen maar méér glans gekregen. Dat er ook 'verval' is geweest, toen en nu, zou je bijna vergeten bij al die hartverwarmende bewondering voor de verheven bloei. Persoonlijk zie ik deze bundeling van lezingen uit ongeveer één Polak-decennium (met indrukwekkend persoons- en zaaknamenregister) dan ook als een bewijs van het feit dat er - ondanks alle 20ste-eeuwse neergang - nog steeds iets groots-levends in Nederland bloeit, alle cultuurpessimisme ten spijt. Aan de orde komen o.a. Baudelaire, Oscar Wilde, Piet Paaltjens, Mallarmé, Petronius en Couperus. Verzorgde uitgave.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.