OSHO - Zen en de religieuze ongelovige Over het herkennen van

Schrijver:
Titel: Zen en de religieuze ongelovige Over het herkennen van nirvana als de laatste nachtmerrie
ISBN: 9789059801110
Taal: Nederlands
Uitgever: OSHO Publikaties
Bijzonderheden: 2011 / paperback / 352 pag. / 397 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
In deze bundel klassieke zenverhalen, waaraan Osho de naam gaf: "Nirvana, de laatste nachtmerrie", daagt hij de lezer uit de eigen 'waarden' onder de loep te nemen en te heroverwegen. 'Ik las eens een uitspraak van Albert Einstein. Ik vind hem heel mooi. Hij zegt ergens: 'Ik ben een diep religieuze ongelovige.' Een religieus mens kan eigenlijk niet geloven. Iemand die religieus is kan vertrouwen, maar kan niet gelovig zijn. Vertrouwen komt voort uit existentiële ervaring, geloof is een mind-trip. Geloof is niet meer dan ideologie, denkbeelden, geschriften, filosofie. Uit het leven komt vertrouwen voort.' Meteen al in het eerste hoofdstuk zet hij de toon door in alle duidelijkheid te stellen dat het feitelijke leven hiernu alleen ervaren en geleefd kan worden, als niet door de bril van de een of andere ideologie of godsdienst gekeken wordt. Wat tot consequentie heeft dat de uitdagingen van het alledaagse leven, gelaten tegemoet getreden kunnen worden, waardoor de ruimte ontstaat van de momenten van het leven te genieten. Het boek biedt de lezer een handvat om voor zich een eiland van levendige rust te creëren.

Recensie(s)
De bekende Indiase mysticus en leraar Osho (ook wel bekend als Bagwhan Shree Rajneesh) schreef tien hoofdstukken, afwisselend een hoofdstuk met commentaar naar aanleiding van een bekend zen-verhaal en een hoofdstuk waarin vragen van zijn leerlingen worden beantwoord. Steeds terugkerende onderwerpen zijn: authentiek leven in het hier en nu (niet als reactie leven), belang van bewust en alert gewaarzijn, kern van religieus leven en het goddelijke, realiseren wat het ego doet en de beperking van 'mind' en woord en hoe daar vrij van te worden (loslaten en mediteren). De toespraken zijn gelardeerd met korte, humoristische en paradoxale verhaaltjes en anekdotes, waarbij ook het verschil in benadering tussen Oost en West aan de orde komt. Bevat inhoudsopgave, toelichting op de persoon van Osho, zijn centrum in India, informatie over aantal boeken/ meditaties. Bij het begin van ieder hoofdstuk, staan gekalligrafeerde oosterse tekens. Door de nadruk op vertrouwen, liefde, creativiteit en het leven vieren is het een aansporend en positief boek voor mensen op zoek naar de weg in het leven. Vrij kleine druk.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

OSHO - Zen en de religieuze ongelovige   Over het herkennen van nirvana als de laatste nachtmerrie OSHO - Zen en de religieuze ongelovige   Over het herkennen van nirvana als de laatste nachtmerrie OSHO - Zen en de religieuze ongelovige   Over het herkennen van nirvana als de laatste nachtmerrie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.