Marjan de Lange, Martin Klomp - Agressieve Jongeren / cognitie,

Schrijver:
Titel: Agressieve Jongeren / cognitie, emotie & gedrag
ISBN: 9789066652279
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: 1997 / 111pp / Paperback / In Zo Goed Als Nieuwstaat - klein ezelsoortje
Prijs: € 12,00
Verzendkosten: € 4,40 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

'Voor ik het wist sloeg ik erop.'
'Er trok een rode waas voor m'n ogen en toen...'

Agressieve jongeren hebben dikwijls het gevoel dat woede-uitbarstingen hen min of meer overkomen. Het lijkt alsof de agressie wordt opgeroepen door de situatie. Vanuit de Rationeel Emotieve Therapie (RET) echter, wordt erop gewezen dat dergelijke reacties niet zozeer worden veroorzaakt door een bepaalde situatie, maar veel eerder worden opgeroepen door onbewuste en irrationele gedachten die de jongere over die situatie heeft. De wijze waarop de jongere de situatie interpreteert en de gedachten die hij daarbij heeft, leiden ertoe dat hij buitensporig kwaad wordt en niet meer in staat is om met de feitelijke situatie om te gaan.

Dit boek geeft aan de hand van onderzoek in de praktijk toepassingen van de Rationeel Emotieve Therapie weer voor de jeugdhulpverlening. Daarbij is specifiek gekozen voor de residentiële hulpverlening aan agressieve jongeren. Het onderzoek heeft vorm gekregen door de constructie van een 'irrationele gedachten vragenlijst', aan de hand waarvan interviews zijn afgenomen bij 52 agressieve jongeren uit diverse tehuizen.
Op basis van dit onderzoek, worden in dit boek diverse lijnen uitgezet voor een cognitief gedragsmatige benadering van agressieve jongeren in tehuizen.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marjan de Lange, Martin Klomp - Agressieve Jongeren / cognitie, emotie & gedrag

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.