Huisman, Jaap - Water in historic city centres. Breda, Chester,

Schrijver:
Titel: Water in historic city centres. Breda, Chester, Gent, 's-Hertogenbosch, Limerick, Mechelen.
ISBN: 9789071376313
Taal: Meertalig
Uitgever: Van Kemenade, Breda
Bijzonderheden: Gebonden, 2007, 152 blz. Nederlands- en Engelstalig. Met foto's, kaarten en de bijlage (Duitse en Franse vertaling).
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De betekenis van water voor de historische stad.

Het ruimtelijk gebruik van historische binnensteden verandert. Stonden vroeger wonen en werken centraal, tegenwoordig worden de historische binnensteden vooral gebruikt voor wonen, winkelen, cultuur en uitgaan. De stadscentra worden meer en meer onderdeel van de belevingseconomie. Dit heeft uiteraard grote consequenties op de inrichting en de kwaliteitseisen die aan de historische stad gesteld worden. Water, vaak de bron van ontstaan van de stad, kan hierbij een belangrijke rol spelen. Ook het klimaat verandert, daar zijn de meesten het ondertussen wel over eens. Dit heeft eveneens grote gevolgen voor historische binnensteden. De overstromingen in tal van steden in Europa hebben dat de afgelopen10 jaar duidelijk gemaakt. Nieuw waterbeheer is dus nodig, met meer aandacht voor berging, afvoer en ecologie, ook in de stad. Water kan gezien worden als bedreiging, maar ook als kans. Het Noord-West Europese Interreg IIIB-programma heeft het mogelijk gemaakt dat 6 middelgrote steden in nauwe samenwerking met elkaar op zoek zijn gegaan naar oplossingen voor genoemde vraagstukken. Deze zes, te weten Breda, s-Hertogenbosch, Gent, Mechelen, Chester en Limerick hebben die oplossingen met en door elkaar gevonden. Het resultaat is 6 prachtige projecten, van een heropende haven in Breda tot een hernieuwde trekvaart tussen het centrum en de universiteit van Limerick. Dit boek vormt een verslag van het proces dat de zes steden de afgelopen 4 jaar hebben doorgemaakt. De auteur, Jaap Huisman, beschrijft op zeer toegankelijke wijze dit proces, de projecten en de kansen die er liggen voor waterprojecten in andere historische steden in Europa. Dit boek is voor iedereen die zich wil laten informeren over en inspireren door concrete waterprojecten en Europese samenwerking. Het is bedoeld om de dialoog te stimuleren tussen bestuurders, gemeenteraadsleden, bewonersgroepen, ondernemers, water- en milieuorganisaties over de kansen die water biedt bij de inrichting van de stad van de 21ste eeuw. Het boek is geschreven in het Nederlands en Engels, maar bevat ook een volledige vertaling in het Frans en Duits. Het is rijk geïllustreerd met foto's, historisch materiaal en animaties.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Huisman, Jaap - Water in historic city centres. Breda, Chester, Gent, 's-Hertogenbosch, Limerick, Mechelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.