Das, Lama Surya - De troost van de Boeddha Verlies, verander

Schrijver:
Titel: De troost van de Boeddha Verlies, verandering en spirituele transformatie
ISBN: 9789022537114
Taal: Nederlands
Uitgever: Forum
Bijzonderheden: 2004 / paperback / 199 pag. / 297 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Het leven is vol veranderingen die pijn doen, zoals de dood of het vertrek van een geliefde. Voor de meeste mensen is het moeilijk verdriet en onzekerheid te verwerken.
Het boeddhisme stelt dat het juist verdriet is dat ons de belangrijkste levenslessen kan leren, als we ervoor open staan. De troost van de boeddha biedt krachtige lessen die kunnen helpen bij de verwerking van de emoties die bij elk verlies horen, om zo te komen tot grotere wijsheid.
In De troost van de boeddha verklaart Lama Surya Das deze universele gevoelens op zijn eigen, zeer toegankelijke manier. Hij laat aan de hand van oude verhalen en met behulp van meditaties zien dat het ontkennen of wegstoppen van onze wonden - zowel voor onszelf als voor anderen - niet helpt. Het is beter om ze te accepteren, ze toe te laten in ons hart en ons door de pijn te laten leiden naar een beter begrip van onszelf en van onze eigen goddelijkheid.

Recensie(s)
De Amerikaanse auteur van 'De ontwakende Boeddha'* - een uit New York afkomstige boeddhist, die sinds dertig jaar leerling van de Tibetaanse Dzogchen-school is - bespreekt via deze publicatie zijn boeddhistische invalshoek van het thema verlies en de nauw ermee samenhangende processen van verdriet en verandering. Net als in veel boeken over het onderwerp, zoals 'Winnen door verliezen'** van Marianna Caplan, wordt verdriet en verlies gezien als een mogelijkheid om te transformeren, als men de moed kan opbrengen het recht in de ogen te kijken, de pijn bewust te doorleven, om uiteindelijk spiritueel te vernieuwen naar grotere wijsheid. De tien hoofdstukken behandelen aspecten als de zin van waanzin, verliezen benoemen, je oude zelf loslaten en ons gekwetste hart genezen. Ieder hoofdstuk eindigt met een bewustzijnsversterkende meditatie, oefening of overdenking. Het boek is vanuit een Amerikaanse achtergrond geschreven, maar blijft helder, leerrijk en bovendien heel toegankelijk en herkenbaar, daar het in zijn voorbeelden en anekdoten voornamelijk afgestemd is op de moderne westerse mens in zijn jachtig bestaan.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 tot 350 gram: € 3,84 - 350 gram tot 2 kilo: € 4,50 Pakketpost via postnl: € 7,25 (tot 10 kilo) Verzendkosten BELGIË/DUITSLAND: - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Das, Lama Surya - De troost van de Boeddha  Verlies, verandering en spirituele transformatie Das, Lama Surya - De troost van de Boeddha  Verlies, verandering en spirituele transformatie Das, Lama Surya - De troost van de Boeddha  Verlies, verandering en spirituele transformatie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.