Jan van den Vivere - Chronijcke van Ghendt

Schrijver:
Titel: Chronijcke van Ghendt
Taal: Nederlands
Uitgever: Leliaert, 1885
Bijzonderheden: Boeiende stadsgeschiedenis uit de eerste hand
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Chronijcke van Ghendt door Jan van den Vivere en eenige andere aanteekenaars der XVIe en XVIIe eeuw. Handschrift deelmakende van het archief van Burchtgraaf Vilain XIIII, te Bazel, in 't licht gegeven door Frans de Potter. Gent, Drukkerij S. Leliaert, A. Siffer & Cie, Hoogpoort, 52, 1885."

23 x 14 cm., ingenaaid, oorspronkelijk omslag licht gebrokkeld, achterzijde ontbreekt. Gedrukt op goed, gevergeerd papier, onafgesneden.

446 blz. met index van eigennamen en plaatsnamen. Interessant ooggetuigenverslag van de regio Gent in een beroerde godsdienstwaanzinnige tijd (midden 15e eeuw tot 1632), met veel geweld, executies, haagpreken e.d. De auteur noteert alles wat er in de stad gebeurt, inclusief branden, onweer, inbraken, enzovoort.

Interessant en zeldzaam werk, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet, alleen POD's. Prijs 40 euro plus 5 voor verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan van den Vivere - Chronijcke van Ghendt Jan van den Vivere - Chronijcke van Ghendt Jan van den Vivere - Chronijcke van Ghendt

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.