Krosenbrink G.J.H. [Samen steller] - Achterhoek in Grootvaderst

Schrijver:
Titel: Achterhoek in Grootvaderstijd
ISBN: 9789073667112
Uitgever: Staring Instituut Stichting en Krusman te Doetechem en Mr H.J. Steenbergen stichting uit 1975
Bijzonderheden: Gebonden 22x16 formaat 256 pagina's [harde kaft]
Prijs: € 17,75
Verzendkosten: € 3,90 (binnen Nederland)
Meer info:
De Achterhoek het oostelijk deel van de provincie Gelderland, was zo rond de eeuwwisseling nog een zeer besloten gebied. In het bezit van vele kastelen, boerderijen, knusse dorpen en afwisselende landschappen. Het leven ten plattelande en in de dorpen/stadjes in de eerste helft van de twintigste eeuw is hier uitstekend beschreven. Niet alleen zijn vele facetten genoteerd over het leven van alledag, maar ook bijzondere gebeurtenissen zoals geboorte, huwelijk, feesten, sterven. Ook de diverse (volks-)gebruiken met Nieuwjaar, Pasen, Pinksteren, St. Maarten en Kerst krijgen veel aandacht. Hoewel de tijd niet heeft stilgestaan en het gebied haar 'grenzen' heeft geopend, vinden wij vandaag de dag nog veel terug van het beschrevene. Ook voor veel niet-Achterhoekers is het boek zeer lezenswaardig. Vele, vaak zeer goede, zwart-witfoto's completeren het geheel.
Verder lezen

De Olde Jan uit Herwen

Logo De Olde Jan

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Krosenbrink G.J.H. [Samen steller] - Achterhoek in Grootvaderstijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Olde Jan

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Olde Jan
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Olde Jan een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Olde Jan vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Olde Jan kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.