Luns, Huib - Met wijden wiekslag door het Beeldende Scheppen :

Schrijver:
Titel: Met wijden wiekslag door het Beeldende Scheppen : episoden uit het leven van schilder- en beeldhouwkunst in Europa
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Spectrum Utrecht zj. (1941 ?)
Bijzonderheden: paperback met omslag 98pp. in goede staat, met 41 tekeningen van den schrijver
Prijs: € 7,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Hubert Marie (Huib) Luns (Parijs, 6 juni 1881 - Amsterdam, 24 februari 1942) was een Nederlands kunstschilder, beeldhouwer, tekenaar en schrijver van boeken over de Nederlandse schilderkunst. Hij was tevens boekbandontwerper, onder andere van zijn eigen serie reisboeken. Daarnaast ontwierp hij penningen.

Leven en werk
Luns, telg uit het geslacht Luns, werd geboren als derde kind van Theodorus Bernhardus Johannes Luns en Elisabeth Wijs; hij was een broer van de toneelresgisseur Frank Luns (1886-1936). Hij kreeg tekenles van Antoon en Theo Molkenboer, ging naar de Rijksnormaalschool voor Tekenonderwijs in Amsterdam en liep vervolgens stage aan Rijksacademie voor Beeldende Kunsten.

Luns ging in Brussel aan de slag als kunstschilder en werd lid van genootschap Pour l'Art. In 1908 werd hij hoofdleraar aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. Hij gaf vijf jaar lang leiding aan Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch. Vanaf 1923 was hij directeur van de Rijksnormaalschool, als opvolger van W.B.G. Molkenboer (de vader van Antoon en Theo). Een van zijn leerlingen was Rachel Fernhout-Pellekaan. Luns werd in 1931 hoogleraar aan de Technische Hogeschool Delft (tekenen en geschiedenis schilder- en beeldhouwkunst). Hij gaf vele lezingen en schreef een aantal boeken over kunst. In al die jaren is hij blijven werken als kunstenaar.

Huib Luns dong in 1904 mee naar de Prix de Rome, evenals zijn vriend de schilder Jan Sluijters. De laatste won.

Luns trouwde op 14 april 1909 met Harriet Anna Paula Maria Louvrier (1889-1977). Zij kregen zes kinderen, onder wie de schilder Theo Luns en de minister van Buitenlandse Zaken en secretaris-generaal van de NAVO Joseph Luns.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Luns, Huib - Met wijden wiekslag door het Beeldende Scheppen  : episoden uit het leven van schilder- en beeldhouwkunst in Europa

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.