Visker, Rudi - Michel Foucault. Genealogie als kritiek

Schrijver:
Titel: Michel Foucault. Genealogie als kritiek
ISBN: 9789460040320
Taal: Nederlands
Uitgever: Vantilt, Nijmegen
Bijzonderheden: 2010, 272pp, paperback met flappen 21cm, conditie: als nieuw
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Opnieuw geredigeerde en met een voorwoord en drie bijlagen vermeerderde heruitgave van : Rudi Visker, 'Genealogie als kritiek. Michel Foucault en de menswetenschappen'. Amsterdam (Boom) 1990.

De franse filosoof Michel Foucault dankte zijn naam en faam in de jaren zestig en zeventig onder de jongere generaties aan zijn kritiek op de menswetenschappen, zoals criminologie, pedagogie, psychologie en psychiatrie. Hij zag in deze vorm van kennis de macht aan het werk en trok de wetenschappelijkheid van deze disciplines openlijk in twijfel.
Rudi Visker rafelt nauwgezet het type kritiek dat in het werk van Foucault werkzaam is, uiteen en legt de tegenspraken in zijn benadering bloot. Hij maakt vooral duidelijk hoe er een onoverbrugbare kloof gaapt tussen de archeologische methode en die van de genealogie.
Hij stelt zich niet tevreden met te herhalen wat Foucault schreef, maar denkt met en tegen hem in. Daarom kan dit boek een van de zeer weinige echt filosofische lecturen van Foucault worden genoemd. Het gaat eenieder aan die zich door de kritische inzet van Foucault aangesproken voelt en bereid is zich tot nieuwe probleemstellingen te laten inspireren door de vragen die hij openliet.
(website uitgever)
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Van Berge Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Van Berge Boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Van Berge Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Van Berge Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Van Berge Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.