Hendrik Zschokke - Het dorp der Goudmakers

Schrijver:
Titel: Het dorp der Goudmakers
Taal: Nederlands
Uitgever: Buschmann, Antwerpen
Bijzonderheden: Mooi geïllustreerd volksboek
Prijs: € 60,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Het dorp der Goudmakers, een leerryk en vermakelyk volksboek, vry omgewerkt naer het Hoogduitsch van Hendrik Zschokke, door A. Van Hasselt. Versierd met vyftig houtsneden. Antwerpen, Drukkery van J.-E. Buschmann, Uitgever, 1845."

18 x 13 cm., kartonnen bandje met vergulde lederen rug. Binnenwerk 252 blz. inclusief houtsneden en geestige, versierde beginletters (zie foto). De houtsneden zijn niet gesigneerd maar zijn volgens J.H.M. Van der Marck (De Romantische Boekillustratie in België, p. 146) "naar Hammam, Lies, De Block en Hemeleer". Roestvlekken. OCLC-nummer 993443081.

Johann Heinrich Daniel Zschokke (1771 – 1848) was een zeer productieve Duitse schrijver van volksliteratuur en historische werken. "Das Goldmacherdorf " dateert van 1817. Na zijn dood verscheen zijn verzameld werk in 35 delen.

Zeldzame eerste en enige druk van deze vertaling, uit de beste periode van drukker J.-E. Buschmann. Ik vind maart 2020 geen ander exemplaar te koop op internet.

Prijs 60 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hendrik Zschokke - Het dorp der Goudmakers Hendrik Zschokke - Het dorp der Goudmakers Hendrik Zschokke - Het dorp der Goudmakers

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.