Hugo van Walden - Elooi in 't Woud

Schrijver:
Titel: Elooi in 't Woud
Taal: Nederlands
Uitgever: Resseler
Bijzonderheden: Onder invloed van Frederik van Eeden
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Elooi in 't Woud, door Hugo van Walden. Drukkerij V. Resseler te Antwerpen, z.d. (1914)"

21 x 14 cm., oorspronkelijk groen uitgeversomslag, prima staat. Binnenwerk 208p. op dik romandruk papier, verzorgd gedrukt met moderne letter.

"Elooi" is het hoofdwerk van Hugo van Walden (pseudoniem van Julius Temmerman uit Lier, 1877-1934), die sterk onder de invloed stond van Frederik van Eeden. Hij was lid van de literaire groep rond "De Boomgaard" en publiceerde in het gelijknamige tijdschrift.

"De intrige wordt gevormd door een vrij banaal dorpsverhaal van een gedwarsboomde liefde met happy-end. Het geheel wordt rijkelijk overgoten met lyrische natuurbeschrijvingen waarin zich de romantische dromerijen en extasen van het hoofdpersonage afspelen. Zodanig zelfs dat een harmonische verbinding tussen verbeelding en waarneming volledig zoek is." (bron : Schrijversgewijs)

Victor Resseler (1877-1955) was een belangrijke Antwerpse drukker en uitgever. In 1907 begon hij als drukker, in 1919 stichtte hij uitgeverij Lectura, die onder meer de eerste druk van "Een Ontgoocheling" van Willem Elsschot zou drukken en uitgeven. De drukkerij bestond tot 1975. (bron: Ludo Simons)

Prijs 35 euro plus 5 voor verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

De Boekengek uit Kalmthout

particulier

Logo De Boekengek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hugo van Walden - Elooi in 't Woud Hugo van Walden - Elooi in 't Woud Hugo van Walden - Elooi in 't Woud

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.