Peter Visschers - Het liefdadig Roomen

Schrijver:
Titel: Het liefdadig Roomen
Taal: Nederlands
Uitgever: Schoesetters 1842
Bijzonderheden: Overzicht van de sociale werken in Rome
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Het liefdadig Roomen, door P. Visschers, Priester. Antwerpen, Ter Drukkery van de Wed.e J.S. Schoesetters, 1842."

20 x 14 cm., oorspronkelijke groene uitgeverscartonnage in goede staat. Binnenwerk XXI plus 258 blz. plus Inhoudstafel, Goedkeuring en Aentekeningen. Compleet en fris.

De Antwerpse priester Peter Jozef Visschers (1804 - 1861) was eerst leraar aan het kleine seminarium te Mechelen, van 1828 tot 1843 pastoor te Heist op den Berg, en daarna pastoor van de St.-Andrieskerk te Antwerpen, waar hij op 11 Juni 1861 overleed. Hij schreef tientallen, meest religieuze en/of historische werken, met als laatste de driedelige "Geschiedenis van St. Andrieskerk te Antwerpen, sedert hare opkomst tot den huidigen dag" (1862).

In dit boek geeft hij een uitputtend overzicht van de katholieke liefdadigheidsinstellingen van Rome, waarvan hij een deel zelf bezocht heeft. Visschers' bedoeling is de mythe te ontkrachten dat de top van de Kerk in Rome in weelde leeft ; integendeel, de kardinalen geven volgen hem hun laatste cent aan goede werken.

Zeldzaam werkje, ik vind maart 2020 slechts één ander exemplaar te koop op internet.
Prijs 40 euro plus 5 voor verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Peter Visschers - Het liefdadig Roomen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.