Springer, F. - Allemaal gelogen (De herinnering als mooi verhaa

Schrijver:
Titel: Allemaal gelogen (De herinnering als mooi verhaal)
ISBN: 9789021482262
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido - Amsterdam
Bijzonderheden: 2002, 1e druk, 287 pp paperback (in goede staat!) Staat van het boek: 8.5
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
F. Springer - Allemaal gelogen
(De herinnering als mooi verhaal)
(Querido - Amsterdam)
ISBN 9021482266
1e druk 2002
287 pp paperback
(in goede staat!)
Staat van het boek: 8.5

De diplomaat Carel Jan Schneider vertegenwoordigde Nederland ruim dertig jaar lang in de verste uithoeken van de wereld. De schrijver F. Springer smeedde diens belevenissen om tot literaire fictie van formaat. Op 15 januari 2002 worden zij beiden zeventig jaar.Om te dit vieren zijn de voordrachten en de verhalen gebundeld die niet eerder in boekvorm verschenen of zelfs nooit eerder zijn gepubliceerd. Zijn debuutverhaal uit 1958 bijvoorbeeld, 'Een eskimo op het dak', geschreven in J.D. Salingerstijl, over ontluikende erotiek, en zijn nog niet eerder uitgegeven novelle 'Bangkok, een elegie' uit 1996 zijn nu voor het eerst te lezen.Springer-kenner Liesbeth Dolk heeft uit de 'verspreide stukken' een selectie gemaakt. In een uitgebreid interview spreekt zij met de auteur over de (autobiografische) achtergrond van zijn verhalen.

Recensie(s)Springer (1932) is een gelauwerd auteur. Eind vorig jaar verscheen zijn 'Verzameld werk'*, en nu verschijnt als aanvulling 'Allemaal gelogen': bijna 300 pagina's boek plus een cd waarop Springer zelf elf verhalen voorleest (56 minuten). Het boek is een heerlijk allegaartje van 25 stukken die niet eerder in boekvorm verschenen. De bundel begint met een interview dat diverse persoonlijke luikjes opent. Daarna komt er van alles wat: schetsen, voordrachten, gedichten en verhalen die eerder alleen in tijdschriften gepubliceerd werden. Er zitten afwijkende versies bij die in romans op een andere manier verwerkt werden, maar ook schitterende 'nieuwe' verhalen als 'Bangkok, een elegie'. Het al in 1956 geschreven debuutverhaal 'Een eskimo op het dak' wordt door Springer op de cd compleet voorgelezen. Andere stukken zijn van later datum, tot in 1998. De bundel kent geen eenheid, maar is moeilijk weg te leggen als die eenmaal in de hand is genomen. De titel is uiteraard programmatisch. 'Allemaal gelogen' vormt een zeer leesbare staalkaart van Springers werk, en voor een jonger publiek mogelijk een goede introductie tot de romans. Vrij kleine druk.

Prijs €4,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Springer, F. - Allemaal gelogen (De herinnering als mooi verhaal) Springer, F. - Allemaal gelogen (De herinnering als mooi verhaal) Springer, F. - Allemaal gelogen (De herinnering als mooi verhaal)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.