E. Pascoe - Australie

Schrijver:
Titel: Australie
ISBN: 9789054268338
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Hardcover. Stofomslag is aan de randen gekreukt en heeft stootbeschadigingen / krassen. Pagina's voelen wat bobbelig. Minimale leessporen, niet in geschreven of gevouwen.
Prijs: € 21,80
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:
Auteur: E. Pascoe
Australi� een culinaire reis

Australi� is gezegend met een breed scala van verschillende klimaten en landschappen. Deze rijke verscheidenheid stimuleerde bewoners tot koken met de meest diverse ingredi�nten uit alle hoeken van het land. Deze getalenteerde koks kopen boerenkazen en verse produkten uit Victoria, zeebanket en appels uit Tasmania, rijst en wijnen uit New South Wales, olijven en wild uit South Australia, tropische vruchten en rundvlees uit Queensland, tarweprodukten uit Western Australia en inheemse produkten uit het Northern Territory. Dat resulteert in een Australische keuken die zowel landelijk en verfijnd als vertrouwd en exotisch is. Australi� - een culinaire reis is met zijn ruim 200 recepten van de bekende schrijfster Elise Pascoe een eerbetoon aan deze natie van vindingrijke koks en heerlijke, verse ingredi�nten.

In een diepgravende, informatieve tekst onderzoekt de journaliste Cherry Ripe het karakter van elke regio. Ze beschrijft ook de geschiedenis van de Australische keuken vanaf de tijd dat die voornamelijk Brits was tot de transformatie die de keuken heeft ondergaan sinds de Tweede Wereldoorlog, toen nieuwe migranten hun eigen eten in de Anglo-Keltische keuken introduceerden. Tegenwoordig is de Australische keuken grotendeels een samensmelting van de culinaire tradities van Noord-Europa, het Middellandse-Zeegebied en Zuidoost-Azi�. In dit boek vindt u recepten die dit culinaire moza�ek weerspiegelen, van Engelse scones ,en Italiaanse pasta tot Thaise soepen die geuren naar citroengras. De inheemse flora en fauna van Australi� - akudjura, quandong, Australische acacia, emoe, kangoeroe komen aan bod in een selectie recepten waarin de unieke kwaliteiten van de produkten optimaal zijn benut.

Alle recepten zijn prachtig in kleur gefotografeerd door Peter Johnson en stiliste Janice Baker. De al even schitterende foto's van Australische landschappen, steden en mensen van Ray Joyce en andere bekende fotografen voeren u op een adembenemende reis door een land dat niet alleen vermaard is om zijn schoonheid, maar ook om de veelheid aan intrigerende tegenstellingen.
Verder lezen

Per Boek Wijzer

Per Boek Wijzer uit Heerhugowaard

Logo Per Boek Wijzer

Nederland Alle prijzen zijn inclusief verzendkosten binnen Nederland. Betaling kan via onze webshop.