Peter Visschers - Historische Avondstonden

Schrijver:
Titel: Historische Avondstonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Janssens, 1854
Bijzonderheden: Met een 2,5 meter hoog gebak
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Historische Avondstonden, door P. Visschers, Priester. Antwerpen, Drukkery van P.E. Janssens, Grooten Kauwenberg, 1854."

24 x 17 cm., oospronkelijk groen uitgeversomslag, vooral aan de rug beduimeld. 438 blz., gedrukt op houthoudend velijnpapier. Illustraties in en buiten de tekst. Uitslaande plaat van een 2,5 meter hoog gebak dat bakker Desiderius van Spilbeeck in 1853 maakte voor de Pelgrimstafel van het Sint-Julianusgasthuis aan de Hoogstraat (Pelgrimstafel die nog steeds bestaat). Onafgesneden exemplaar. In beschermend doosje. Met opdracht van de auteur aan C. De Guistre.

Losse artikels rond de geschiedenis van de katholieke kerk in Antwerpen, door de auteur op winteravonden "in snippeluren" geschreven.

De Antwerpse priester Peter Jozef Visschers (1804 - 1861) was eerst leraar aan het kleine seminarium te Mechelen, van 1828 tot 1843 pastoor te Heist op den Berg, en daarna pastoor van de St.-Andrieskerk te Antwerpen, waar hij op 11 Juni 1861 overleed. Hij schreef tientallen, meest religieuze en/of historische werken, met als laatste de driedelige "Geschiedenis van St. Andrieskerk te Antwerpen, sedert hare opkomst tot den huidigen dag" (1862).

Interessant, informatief boek. Prijs 75 euro plus 10 euro voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Peter Visschers - Historische Avondstonden Peter Visschers - Historische Avondstonden Peter Visschers - Historische Avondstonden Peter Visschers - Historische Avondstonden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.