C.L.M. Bijl de Vroe - Rondom de buitenzorgse troon, Indisch dag

Schrijver:
Titel: Rondom de buitenzorgse troon, Indisch dagboek van C.L.M. Bijl de Vroe 1914 - 1919
ISBN: 9789022838938
Taal: Nederlands
Uitgever: Unieboek BV
Bijzonderheden: paperback, zgan Taal Nederlands Bindwijze Paperback Druk 1 Aantal pagina's 186 pagina's Kaarten inbegrepen Ja Illustraties Met zwart-wit illustraties
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Eind december 1914 vertrok Comelis Lucien Marie Bijl de Vroe, luitenant ter zee eerste klasse, met vrouw en kind naar Indië om hoveling te worden aan het hof van de Grote Heer te Buitenzorg. Tot zijn vertrek in mei 1919 zou hij als adjudant in dienst zijn bij de gouverneurs-generaal Idenburg en Van Limburg Stirum.
Bijl de Vroe geeft in zijn dagboek een duidelijk beeld van hoe de kleine bestuurselite in de omgeving van de gouverneur-generaal leefde en zijn tijd passeerde. Audiënties ten paleize, dienstreizen door het ambtsgebied (o.a. naar de Vorstenlanden en Bali), officiële werkbezoeken aan scholen, ondernemingen en gezondheidskolonies vullen met veel ceremonieel en vormelijkheid de dagen. Dagen die afgewisseld worden door de talloze visites, diners, dans- en muziekavonden op de sociëteit, uitstapjes en jachtpartijen. Het is een wereld waarin de grote gebeurtenissen van die tijd, de eerste wereldoorlog, de Russische revolutie en in Indië de oprichting van de Volksraad, slechts vaag doordringen. Juist in de onopzettelijkheid van dit dagboek komen mentaliteit en sfeer van deze zeer karakteristieke kant van de Indische samenleving sterk naar voren.

Ingeleid en bewerkt door Marian Schouten.
Met een woord vooraf door A. Alberts.
Toon minder
Recensie(s)
C.L.M. Bijl de Vroe (1879-1945) was van 1914-1919 adjudant van de gouverneurs-generaal van Nederlands-Indie Idenburg en Van Limburg Stirum. In die functie was hij belast met de dagelijkse gang van zaken aan het hof: het regelen van recepties, audienties, dienstreizen en werkbezoeken, alles vergezeld van veel ceremonieel. In zijn dagboek geeft hij een beeld van dit dagelijkse leven van de kleine bestuurlijke elite. De grote politiek ging daaraan voorbij. Het beknopte dagboek geeft sfeer en mentaliteit van dit deel van het voorbije Indie voortreffelijk weer in een goed verzorgde en fraai geillustreerde uitgave. De goede inleiding geeft meer informatie over de G.-G.'s Idenburg en Van Limburg Stirum.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

C.L.M. Bijl de Vroe - Rondom de buitenzorgse troon, Indisch dagboek van C.L.M. Bijl de Vroe 1914 - 1919

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.