Carel Willink - Drie handgeschreven ansichtkaarten aan zijn moe

Schrijver:
Titel: Drie handgeschreven ansichtkaarten aan zijn moeder Wilhelmina Willink-Altes.
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 400,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gedateerd: ’20.8.21’, ’ Berlijn 15.IV ‘26’ en ’14.9.31’. 90 x 139, 94 x 142 en 87 x 137 mm. Alleen verso. Gesigneerd: ‘Jan’ en ‘Carel’, ‘Carel’ en ‘Jan en Carel’. 10, 7 en 5 regels. Enkele veeg.

Drie vroege levenstekens van een reizende Carel Willink voor zijn moeder, thuis in Amsterdam. De eerste ansicht, gestempeld ‘Bad Schandau’ (Duitsland), is beschreven door Jan Willink, die zijn oudere broer op reis vergezelde, en mede ondertekend door Carel: ‘Vele groeten | uw zoon | Carel’. De tweede en derde kaart, gericht aan ‘Lieve Ma’ en verstuurd uit Berlijn en Bologna, zijn beschreven door Carel Willink zelf. Op de voorzijde van de derde kaart staan de twee beroemde torens van Bologna afgebeeld, die Willink van snedig commentaar voorziet.

‘[…] Het is prachtig weer. Waarschijnlijk reis ik eind volgende week via Cattel en Keulen naar Brussel […]’. (15 april 1926)

‘[…] Vreemde torens en vreemde zeden. Metselen schijnt een ware bezetenheid in vroeger eeuwen hier geweest te zijn […]’. (14 september 1931)

Intiem.

Albert Carel Willink (1900-1983) geldt als een van de belangrijkste schilders van zijn tijd. Met zijn jongere broer Jan maakte hij in 1931 een bepalende rondreis door Italië. Terug in Amsterdam begon hij aan zijn bekende schilderijen Jobstijding en Late bezoekers aan Pompeï.
Verder lezen

Artistiek Bureau

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carel Willink - Drie handgeschreven ansichtkaarten aan zijn moeder Wilhelmina Willink-Altes.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.