Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch

Schrijver:
Titel: Iconisch Postcode boek PTT 1978
Taal: Nederlands
Uitgever: PTT Post
Bijzonderheden: paperback
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 7,25 (binnen Nederland)
Meer info:
HET iconische postcodeboek (wie uit die generatie kent m niet?) van PTT Post, uitgave 1978. Het werd ontworpen door Total Design (het ontwerpbureau van grote bekende Nederlandse grafisch ontwerpers waaronder Wim Crouwel). Hier aangeboden wordt de eerste (en enige) druk uit 1978 dat uitgegeven werd toen de postcode werd ingevoerd. Daarbij de aanvulling, nummer 22 uit 1989. Beide met interessant ontwerp en typografie. Een echte klassieker van Nederlandse bodem dus!

De staat van de 2 boeken is nog erg goed (minimale gebruikssporen)! Zie de foto's voor de staat.

Ter info over het boek en het ontwerp, van de site van Post NL, "Iconen van de Post":

postcodeboek, Ren van Raalte, Total Design
Om het sorteren van poststukken door het gehele land te versnellen, introduceert de PTT in 1978 de postcode. Alle verstrekte postcodes komen in een speciaal hiervoor ontworpen Postcodeboek te staan. De omslag van dit boek is ontworpen door Gert Dumbar. Jolijn van de Wouw van ontwerpbureau Total Design nam de vormgeving van de lijsten met postcodes voor haar rekening en René van Raalte ontwierp het voorwerk en de overige pagina's. Het Amsterdamse ontwerpbureau Total Design wordt in 1963 opgericht door Wim Crouwel, Benno Wissing, Friso Kramer en Dick en Paul Schwarz. In plaats van zich enkel op grafische ontwerpen te richten, houdt Total Design zich meer bezig met grote, omvangrijke projecten zoals het ontwerpen van complete huis- of bedrijfsstijlen. De ontwerpers van Total Design werken als een team opdrachten uit voor klanten uit zowel de commerciële als ui de culturele sector. Door de jaren heen hebben vele ontwerpers zich bij het bureau aangesloten, onder wie Ben Bos, Jolijn van de Wouw en Daphne Duijvelshoff. Voor nieuwe impulsen roepen zij veelvuldig de hulp in van externe vormgevers. In 2000 verandert Total Design zijn naam in Total Identity.
Verder lezen

Ant. Zwaanshals uit Rotterdam

Logo Ant. Zwaanshals

Online tweedehands en antiquarische boekwinkel waar u meer dan alleen boeken zult vinden! In- en verkoop (ook oude ansichtkaarten en foto's, oude plattegronden, oud reclamedrukwerk, militaire documenten (oorkonden en medailles). Kunst en toegepaste kunst. Etc, etc, etc. Moet u een huis vol boeken en oude papierwaren ontruimen, schakel ons dan meteen in! Materiaal dat interessant voor ons is, kopen wij graag in! Bel Kelvin: 06-2619273 of mail naar: info@antiquariaatzwaanshals.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978 Raalte, Ren, van (Total Design), Jolijn van de Wouw - Iconisch Postcode boek PTT 1978

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ant. Zwaanshals

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ant. Zwaanshals
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ant. Zwaanshals een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ant. Zwaanshals vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ant. Zwaanshals kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.