Joannes Coppens - Hand-Boek, Geformeert Anno 1821

Schrijver:
Titel: Hand-Boek, Geformeert Anno 1821
Taal: Nederlands
Uitgever: Joannes Coppens
Bijzonderheden: De bezittingen van een welstellend landbouwer
Prijs: € 250,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Hand-Boek, Geformeert met Gods Gratie Anno 1821, omme my Joannes Coppens, gebortig ende woonagtig tot Lede, enz."

35 x 23 cm., oorspronkelijke perkamenten band met sluitlinten, prima staat. Binnenwerk bestaat uit geschept gevergeerd papier met watermerk "D&G" en "FYN". 64 genummerde bladen (128 blz) zijn beschreven, daarna zijn de bladen onbeschreven ; een blanco deel achteraan is uitgesneden. De beschreven bladen zijn compleet.

Dit "Hand-Boek" geeft de bezittingen weer van Joannes Coppens, landbouwer uit Lede, en zijn vrouw Maria Coppens, vanaf 1821. Het gaat om landbouwgronden, renten en huizen te Lede, Ottergem, Schellebelle, Schaarbeek, Brussel, Lesse, Impe, Aalst, Herzele, Wichelen, Mijlbeke, Haaltert, enz., deels "in eygen gebruyck". Een handgeschreven index van 14 blz. maakt het terugvinden van de pachters en huurders gemakkelijk. Het kasboek is jaar na jaar bijgehouden tot 1841.

Uniek document dat een mooie inkijk geeft in de bezittingen van een welgestelde Oost-Vlaamse landbouwer in de late Hollandse en de vroege Belgische jaren.

Herkomst: gekocht in antiquariaat De Librije, Antwerpen.

Prijs 250 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Joannes Coppens - Hand-Boek, Geformeert Anno 1821 Joannes Coppens - Hand-Boek, Geformeert Anno 1821 Joannes Coppens - Hand-Boek, Geformeert Anno 1821 Joannes Coppens - Hand-Boek, Geformeert Anno 1821 Joannes Coppens - Hand-Boek, Geformeert Anno 1821

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.