Vivekananda - Karma-yoga en Bhakti-yoga / druk 1

Schrijver:
Titel: Karma-yoga en Bhakti-yoga / druk 1
ISBN: 9789020240108
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheden: 6de Druk / 1989 / 192pp / Hardcover / In Zo Goed Als Nieuwstaat - naampje weggelakt
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

Vivekananda is een dier Indiërs, die naast de oosterse wijsheid de westerse kennis bezit en bovendien het vermogen zich helder en beeldrij k uit te drukken. Karma Yoga is een loflied op het werk, op onze daden _Werkt ter wille van het werk!" Karma-Yoga is eigenlijk geen systeem, zoals de andere yoga's, maar een verzameling van ethische en morele voorschriften voor hen, die in de wereld leven. Vivekananda probeert ons ons werk met verstand als wetenschap te doen verrichten. Hij bezingt de arbeid op een waardige, niet sentimentele, romantische wijze,

Bhakti-Yoga behandelt het zoeken naar God: dit is een beginnen en voleindigen der liefde. Bhakti-Yoga is dan ook de weg van de mystici. In het wijze inzicht, dat wij twee mogelijkheden in ons dragen om tegenover de wereld te staan - met het gevoel of met het verstand -, toont de Indiër twee principiële wegen: Bhakti-Yoga en Jnana _Yoga. Het eerste richt zich tot het gevoel en zet daarmee vóór alles onbewuste krachten in, het andere tot het verstand en neemt het bewustzijn als middel tot verlossing. Gemakkelijker en natuurlijker is de weg van het gevoel, van Bhakti-Yoga; want de liefde heeft geen inspanning nodig, geen zelfoverwinning. Aan de liefde is alles mogelijk, zij geeft onze krachten de vleugels tot ongekende prestaties. De ideeën van Bhakti-Yoga tonen veel overeenkomst met de christelijke leer van naastenliefde.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vivekananda - Karma-yoga en Bhakti-yoga / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.