(Theo van Doesburg e.a.) - de stijl. cat. 81.

Schrijver:
Titel: de stijl. cat. 81.
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam: Stedelijk Museum, 1951.
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 180,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
261 x 192 mm. Ingenaaid. [Typografie Willem Sandberg.] 120 p. + (44) p. illustratiekatern. Rijk geïllustreerd. Eerste druk. Omslag wat gevlekt.

Opdracht van Sidney Janis in blauwe inkt op de achterzijde van het omslag: ‘Happy meeting | at the Stedelijk | Museum, Amsterdam | July 6 1951 | Sidney Janis’. Hieronder een opdracht in dezelfde inkt van Nelly van Doesburg: ‘in herinnering aan De Stijl opening | Nelly van Doesburg’.

Catalogus bij de baanbrekende De Stijl-tentoonstelling van 6 juli tot en met 25 september 1951 in het Stedelijk Museum Amsterdam. De belangrijkste organisatoren waren J.H. van den Broek, C. van Eesteren, J.J.P. Oud, W.H.J.B. Sandberg, Nelly van Doesburg en H.L.C. Jaffé. Gerrit Rietveld was verantwoordelijk voor de inrichting van de zalen.

Nelly van Doesburg en Sidney Janis waren aanwezig bij de openingsplechtigheid op 6 juli 1951.

De tentoonstelling ging op reis: in de zomer van 1952 was zij te zien op de biënnale van Venetië, in de winter van 1952-1953 in het MoMA in New York.

Sidney Janis (1896-1989) was een Amerikaanse kunsthandelaar. Van 17 mei tot en met 2 juni 1951 organiseerde hij in zijn galerie in New York de tentoonstelling Painters of de Stijl. Debut of abstract art in Holland. Janis zat bovendien in het bestuur van het MoMA.
Verder lezen

Artistiek Bureau

Logo Artistiek Bureau

Bezoek nu www.artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

(Theo van Doesburg e.a.) - de stijl. cat. 81. (Theo van Doesburg e.a.) - de stijl. cat. 81.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.