Veltman, W.F. - De Spirituele Werkelijkheid van het Christendom

Schrijver:
Titel: De Spirituele Werkelijkheid van het Christendom
ISBN: 9789060383896
Taal: Nederlands
Uitgever: Christofoor, Uitgeverij
Bijzonderheden: 1996 / 222pp / Paperback / In Zeer Goede tot Zo Goed Als Nieuwstaat
Prijs: € 27,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

Tegen alle verwachtingen in is het christendom in de twintigste eeuw niet gestorven. Het maakt een nieuwe opleving door, waarbij het sleutelwoord niet 'geloof' is, maar 'ervaring'. Geïnspireerd door vroegchristelijke (gnostische) teksten, door getuigenissen van middeleeuwse mystici, maar vooral door verschijnselen van deze tijd zoals bijnadoodervaringen en ontmoetingen met geestelijke wezens van verschillende aard, ontstaat een nieuw zoeken naar de werkelijkheid van het christendom. De wezenlijke vragen daarbij zijn: Wie was -of is - de grondlegger ervan, hij die traditioneel 'Jezus Christus' wordt genoemd? Wat betekenen de overleveringen rond zijn persoon, wat zijn ze waard? Wat is een betrouwbare we, tot Christus in deze tijd? En hoe verhoudt het christendom zich tot andere religies? Op deze en andere vragen rond het christendom zijn verrassende antwoorden te vinden in het werk van Rudolf Steiner (1861-1925). Steiner zag het als zijn levensopdracht de helderziende gave die hem was aangeboren, methodisch te ontwikkelen en als een instrument van wetenschappelijk onderzoek te gebruiken. Hieruit is een veelomvattende spirituek wetenschap van de mens en van de menselijke evolutie ontstaan, die tal van 'geloofswaarheden' uit het domein van mythe en religie ook voor het denkende inzicht toegankelijk maakt.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Veltman, W.F. - De Spirituele Werkelijkheid van het Christendom

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.