Bekman , Adriaan - Op zoek naar zingeving

Schrijver:
Titel: Op zoek naar zingeving
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: als nieuw, nieuwstaat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit handzame boekje is inspirerend en prettig leesbaar. Bekman richt zich op mensen die vanuit een leidinggevende positie invloed hebben op een stukje van de Nederlandse samenleving. Zijn vertrekpunt is de morele vraag: “Waar zijn wij mee bezig en is dit wat we willen?” Hij neemt geen genoegen met de antwoorden “Nederland werkt” en “De Nederlander wil verzorgd en behoed worden”. Beknopt worden de historie en de maatschappelijke en internationale verhoudingen beschreven. De vraag naar zingeving typeert de auteur als een Nederlandse kwestie. Op veel terreinen zijn we in ons land aan het verliezen waar het zingeving betreft: religie, politiek, grote bedrijven, universiteiten, kunst, sport, familieleven. Een terugkerende vraag – gericht op innerlijke beleving – is: Hoe scheppen wij zin in de zinloze, georganiseerde samenleving?
Wij moeten als mens zelf de zin aan de wereld en in het bijzonder aan de organisatie toevoegen, bewust omgaan met elkaar en betekenis geven aan de samenleving. Leiderschap is belangrijk en noodzakelijk om dit proces van zingeving mogelijk te maken. Leiders kunnen hun medewerkers faciliteren mee te doen aan een proces van zingeving. Daartoe worden zij opgeroepen meer te reflecteren in plaats van te organiseren. De auteur onderscheidt verschillende soorten bewustzijn die fundamenteel zijn voor het geïndividualiseerde zingevingsbewustzijn: dialogisch bewustzijn; proces bewustzijn; biografisch bewustzijn.
De lezer wordt door het lezen van dit boekje geprikkeld zelf zijn mogelijkheden in de eigen omgeving te zoeken en te benutten. Beckman geeft hiermee een opbouwende en praktisch uitgewerkte impuls om het tij van beleving van zinloosheid in de Nederlandse samenleving te keren.
Titel: Op zoek naar zingeving in de Nederlandse gemeenschap

ALS NIEUW, NIEUWSTAAT, VASTE PRIJS
Verder lezen

De Oorsprong uit Nieuw Roden

Logo De Oorsprong

Verzending in Nederland: Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,00 Pakketpost € 6,50 euro. Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bekman ,  Adriaan - Op zoek naar zingeving

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Oorsprong

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.