Chris de Bode - Africa United

Schrijver:
Titel: Africa United
ISBN: 9789460220746
Uitgever: Stichting Lm Publishers
Bijzonderheden: Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2010. Taal: Nederlands.
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In juni 2010 zal Zuid-Afrika het platform bieden aan het grootste evenement dat ooit op Afrikaanse bodem heeft plaatsgevonden: het wereldkampioenschap voetbal. Tijdens en in de aanloop naar het kampioenschap zal Afrika even niet vergeten zijn, maar voor het eerst volop in de schijnwerpers staan. Africa United volgt een voetbalgek continent op weg naar dit 65. Het boek staat vol verhalen en beelden van met name Afrikaanse (foto)journalisten die hun passie voor het voetbal in Afrika laten zien. Het toont Afrika zoals we het zelden te zien krijgen: als een continent dat bruist van talent, ambitie en mogelijkheden.

Behalve over de liefde voor de sport zelf, gaat dit boek over de sociale betekenis ervan in Afrika. Sportsuccessen versterken hun gevoel van waardigheid en trots. Het verbindt volkeren - zelfs in tijden van oorlog. In Afica United ontmoeten we voetbalgekke presidenten, vertelt de Ethiopische topatleet Haile Gebrselassie over zijn voetbalpassie en lezen we over de belangrijke rol die Didier Drogba en George Weah speelden bij de totstandkoming van de vrede in Ivoorkust en Liberia. Natuurlijk komen ook topvoetballers als Michael Essien en Salomon Kalou aan het woord.
Het boek biedt daarnaast een perspectief op de Afrikaanse speelstijl en geeft achtergrondinformatie over alle Afrikaanse WK-deelnemers. Het is daarmee onmisbaar voor elke voetballiefhebber zowel binnen als buiten het Afrikaanse continent. Het boek kwam tot stand met steun van de Nationale Postcode Loterij.

Auteurs
Stefan Verwer en Marc Broere maakten een selectie uit de journalistieke verhalen. Zij behoren tot de initiatiefnemers van het crossmediale journalistieke project Roadto2010. Fotograaf Chris de Bode is verantwoordelijk voor de selectie van het beeldmateriaal. Chris de Bode is freelance fotograaf en trainer binnen het project Twenty Ten. Marc Broere en Stefan Verwer werken als respectievelijk hoofdredacteur en directeur bij lokaalmondiaal.

Project Twenty Ten
Twenty Ten: African Media on the Road to 2010 (and beyond) maakt het mogelijk dat Afrikaanse journalisten hun stem laten horen op het moment dat de aandacht van de hele wereld zich op Afrika richt. Tijdens de (voorbereiding op) het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika geeft Twenty Ten deze journalisten de kans om te laten zien dat hun continent bruist van talent, ambitie en mogelijkheden.

Het project Twenty Ten richt zich op het versterken van journalistieke vaardigheden van Afrikaanse verslaggevers op het gebied van print, fotografie, radio, internet en televisie. Het doel is om deze mediaprofessionals te stimuleren in de creatieve productie van reportages die te maken hebben met voetbal in Afrika en om hun producten wereldwijd af te zetten. Twenty Ten streeft ernaar dat de resultaten van het project ook na 2010 doorwerken in de journalistieke wereld van Afrika.

Twenty Ten is een gezamenlijk initiatief van World Press Photo, Free Voice, Africa Media Online en lokaalmondiaal. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. De beste verhalen en foto's komen in het boek Africa United.

Tentoonstelling Afrika scoort!
Twenty Ten werkt naast het boek samen met het Tropenmuseum en Tropentheater aan een grote interactieve tentoonstelling. Vanaf 11 juni t/m 22 augustus staat de tentoonstelling 'Afrika Scoort!' in het Tropenmuseum en het Tropentheater. Het theater wordt in deze periode omgebouwd tot sportcafé en zendt alle wedstrijden uit. In het museum staat een interactieve tentoonstelling waarin de 6 Afrikaanse landen die deelnemen aan het WK centraal staan. Daarin wordt ingezoomd op verhalen en foto's over de invloed van het evenement op deze Afrikaanse landen. De tentoonstelling wordt real-time gevuld door Afrikaanse journalisten die zijn opgeleid door Twenty Ten. Daarnaast is er een grote foto-expositie te zien met beelden van de fotojournalisten uit het project.

Engelse editie
Het boek is ook verkrijbaar in het Engels: Africa United. The road to 2010
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Chris de Bode - Africa United Chris de Bode - Africa United