P. Eling - Cognitieve Neuropsychiatrie

Schrijver:
Titel: Cognitieve Neuropsychiatrie
ISBN: 9789053526859
Uitgever: Uitgeverij Boom
Bijzonderheden: Veel bladzijden met potlood, pen of marker bewerkt. Kan ook een beschadiging, of grote vouw hebben.. Conditie: Redelijk. Editie: 1. Jaar: 2003. Taal: Nederlands.
Prijs: € 6,85
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Cognitieve neuropsychiatrie 1e druk is een boek van P. Eling uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789053526859

Cognitieve neuropsychiatrie is de verbintenis van cognitieve psychologie, neuropsychologie en psychiatrie. De cognitieve psychologie en de neuropsychologie groeiden de laatste jaren steeds verder naar elkaar toe. De komst van beeldvormende technieken, waarmee het functioneren van de hersenen in vivo kan worden onderzocht, leverde mooie kansen voor de cognitieve neuropsychologie om de validiteit van theorie n over cognitieve functies te toetsen. Bovendien verbreedden de cognitieve psychologie en de (klinische) neuropsychologie in de laatste decennia hun terrein naar psychiatrische symptomen en ziekten. Ze vonden daarmee aansluiting bij de biologische psychiatrie. Dit leidde tot een nieuw wetenschapsgebied: de cognitieve neuropsychiatrie. Het doet van dit boek is om de idee n en bevindingen uit de snel groeiende cognitief-neuropsychiatrische literatuur op een heldere wijze toegankelijk te maken. De redactie heeft een selectie gemaakt van onderwerpen waarvan zij meent dat die voldoende materiaal bieden voor een zinvolle bijdrage aan het geheel en waarvan expertise in Nederland aanwezig is. Dit boek biedt een op de internationale literatuur gebaseerd overzicht van de interpretatie van psychiatrische symptomen en beelden in termen van stoornissen in cognitieve functies en onderliggende biologische mechanismen. Het is geschreven door specialisten op deze gebieden. Na een historisch overzicht van de 'denkkaders' in de psychiatrie en een bespreking van het grote scala aan instrumenten waarmee gedrag vastgelegd en gemeten wordt, volgen diverse psychiatrische beelden. Allereerst komen de emotionele stoornissen aan bod: depressie, bipolaire stoornissen, paniekstoornis, obsessief-compulsieve stoornis. Vervolgens wordt de schizofrenie uitgebreid behandeld. ADHD bij volwassenen vormt het daarop volgende onderwerp. De bijdrage van de cognitieve neuropsychiatrie komt tot slot ook tot uiting in de veranderende opvattingen over dementie. Cognitieve neuropsychiatrie is geschikt voor studenten geneeskunde en ...
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal of bancontact betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

P. Eling - Cognitieve Neuropsychiatrie P. Eling - Cognitieve Neuropsychiatrie