Episcopius, Simon - Remonstrantse geloofsbelijdenis (1622) - Be

Schrijver:
Titel: Remonstrantse geloofsbelijdenis (1622) - Belydenisse, ofte Verklaringhe van 't ghevoelen der leeraren, etc.
Taal: Nederlands
Uitgever: Onder 't Cruys (Gouda)
Bijzonderheden: 1622, perkamenten band; beschadigd
Prijs: € 400,00
Verzendkosten: € 7,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek zit in een perkamenten band, maar deze is ingedeukt en laat deels ook los (zie foto’s). Ondanks deze beschadigingen is het, mede vanwege de nog aanwezige perkamenten kaft, een vrij zeldzaam boek. Afmetingen: 10,5 x 15 x 2 cm. Volledige titel: Volledige titel: ‘Belydenisse, ofte Verklaringhe van 't ghevoelen der leeraren, die in de gheunieerde Neder-landen Remonstranten worden ghenaemt, over de voor-naemste Artyckelen der Christelijcke Religie’

Dit boek betreft een Goudse druk van (een van) de eerste Geloofsbelijdenis van de Remonstrantse Kerk. Simon Episcopius was een prominente Remonstrant, welke begin 17e eeuw een intense theologische strijd voerden met de gevestigde Hervormd/Gereformeerde kerk. Nadat de Remonstranten in 1610 hun bekende ‘Vijf artikelen’ in een verweerschrift hadden gepubliceerd, werden deze leerstellingen in de Synode van Dordrecht (1618-19) expliciet afgewezen en veroordeeld. Diverse Remonstranten vertrokken naar Antwerpen, waar in 1619 de Remonstrantse Broederschap werd opgericht. Hierna werden de leerstellingen in 1621 opnieuw op schrift gesteld, welke onder andere in Gouda werden gedrukt. De term ‘Onder ’t Cruys’ is van oudsher een aanduiding dat het geloof onder vervolging wordt beleden.
Verder lezen

Reewic uit Reeuwijk

Logo Reewic

De boeken van Reewic betreffen de omvangrijke nalatenschap van een groot liefhebber van antieke boeken uit of over Gouda en omstreken. Naast deze antieke boeken betrof zijn verzameling nog veel meer boeken, vaak gerelateerd aan theologie, (kerk-) geschiedenis en topografie.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Episcopius, Simon - Remonstrantse geloofsbelijdenis (1622) - Belydenisse, ofte Verklaringhe van 't ghevoelen der leeraren, etc. Episcopius, Simon - Remonstrantse geloofsbelijdenis (1622) - Belydenisse, ofte Verklaringhe van 't ghevoelen der leeraren, etc. Episcopius, Simon - Remonstrantse geloofsbelijdenis (1622) - Belydenisse, ofte Verklaringhe van 't ghevoelen der leeraren, etc.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Reewic

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Reewic
  • Na uw bestelling ontvangen u en Reewic een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Reewic vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Reewic kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.