Montijn, Ileen - Pierre Cuypers (1827-1921) - Schoonheid als ha

Schrijver:
Titel: Pierre Cuypers (1827-1921) - Schoonheid als hartstocht
ISBN: 9789066116368
Taal: Nederlands
Uitgever: Inmerc i.s.m. Stedelijk Museum Roermond, 2007
Bijzonderheden: 1e druk, gebonden, zgan
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In Schoonheid als hartstocht doet historica Ileen Montijn verslag van leven en werk vanPetrus Josephus Hubertus (Pierre) Cuypers, architect van het Rijksmuseum (1885) en het Centraal Station van Amsterdam (1881-1889), en van vele tientallen katholieke kerken in Nederland.

Pierre Cuypers drukte als ontwerper en bouwer een belangrijke stempel op de architectuur van de negentiende eeuw. Hij ontwierp of restaureerde niet alleen talloze gebouwen, maar nam het liefst ook het interieur voor zijn rekening.
Montijn, schrijfster van verschillende boeken over wonen en (interieur) architectuur in Nederland, plaatst de persoon Cuypers en zijn ideeën in een bredere cultuurhistorische context. Zij neemt de lezer meer naar Roermond, de geboorteplaats van Cuypers, naar het huis dat hij daar bouwde om er te wonen en te werken; in datzelfde pand is nu het Stedelijk Museum Roermond gehuisvest.

Schoonheid als hartstocht is een levendig portret geworden van de architect, kunstenaar en diepgelovige katholiek Cuypers. Een man van ongehoorde productiviteit, die weinig tegenspraak duldde en nergens bang voor was, en zelf eenvoudig verklaarde dat hij bouwde in 'de stijl van het gezond verstand'.
Verder lezen

Hartogboeken uit Rotterdam

Logo Hartogboeken

INKOOP - VERKOOP Verzendkosten: PostNL Briefpakje: E 3,50 (tot 2 kg) Pakketpost: E 6,75 naar een huisadres, E 6,25 naar een afhaalpunt of UPS E 4,00 naar een afhaalpunt of DHL of DPD E 4,50 naar een afhaalpunt, afhankelijk van uw keuze Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 17.00 u. Alleen op afspraak!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Montijn, Ileen - Pierre Cuypers (1827-1921) - Schoonheid als hartstocht Montijn, Ileen - Pierre Cuypers (1827-1921) - Schoonheid als hartstocht

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hartogboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Hartogboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hartogboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hartogboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Hartogboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.