Buunk, Piet - Venus Amoena - seksualiteit en schoonheid in erot

Schrijver:
Titel: Venus Amoena - seksualiteit en schoonheid in erotische afbeeldingen
ISBN: 9789039107874
Taal: Nederlands
Uitgever: Agora
Bijzonderheden: 1999 / 160pp / Paperback / In Zeer Goede Staat - met licht gebruiksspoor achterkant kaft
Prijs: € 13,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

Erotiek is een alledaags verschijnsel geworden. De meeste mensen kijken niet meer op van afbeeldingen die verwijzen naar menselijke seksualiteit. Pornografie zal weliswaar bij menigeen nog het nodige misprijzen oproepen, bij erotische voorstellingen is dat nauwelijks nog het geval . deze laatste worden dan ook geacht aan meer te refereren dan alleen aan seksuele handelingen en geslachtsdelen. Dat meer is bovenal het esthetische element dat alle erotiek kenmerkt.

De filosoof Piet Buunk laat in dit boek op boeiende en overtuigende wijze zien dat achter de ogenschijnlijke banaliteit van de picturale erotiek iets schuilgaat dat de moeite van het analyseren en overdenken meer dan waard is. Zich baserend op gegevens uit o.m. de waarnemingspychologie, de evolutionaire biologie en de kunstbeschouwing en met gebruiksmaking van een groot aantal illustraties tracht hij antwoord te geven op vragen als: hoe verhoudt zich de fysieke aantrekkingskracht tussen de seksen tot de notie van de menselijke schoonheid in meer algemene zin? Wat is het dat mensen bekoorlijk (amoena) maakt? Wat zijn de cultuur- en tijdgebonden elementen in het esthetische oordeel en hoe komen bepaalde ideaalbeelden en het idee van vrouwelijkheid in een bepaalde cultuur tot stand.

In onze cultuur bestaat de tendens de seksuele natuur van de mens naar de achtergrond te verdringen. De ideaalbeelden van menselijke schoonheid dreigen hun seksuele oorsprong te verliezen. In de geschiedenis zien we echter dat de seksuele lust zich telkens weer een plaats in de cultuur verwerft. Deze terugkeer levert het verschijnsel erotiek op.

Plato, Freud en andere denkers hebben de relatie tussen seksualiteit en Cultuur tot thema van hun denken gemaakt. Friedrich Nietzsche heeft dit gedaan in liet licht van de ambiguïteit van de menselijke soort. Piet BUunk maakt duidelijk dat we deze fundamentele menselijke ambiguïteit in erotische af`beeldingen aantreffen, op het snijpunt van natuur en cultuur binnen de mens.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Buunk, Piet - Venus Amoena - seksualiteit en schoonheid in erotische afbeeldingen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.