Lanfranconi, Claudia ; Sabine Frank en Modeste Herwig (inl.) -

Schrijver:
Titel: Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon
ISBN: 9789089640420
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam University Press, Amsterdam
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 2008, 149 blz. Met afbeeldingen en een index.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een fraaie en kleurrijke uitgave over vrouwen met een passie voor tuinen in vijf thematische hoofdstukken. Over zes vorstinnen die met hun tuinen naam hebben gemaakt, zoals Catharina de Medici met haar kasteeltuin bij Chenonceau aan de Loire. Over vrouwen die zich pioniers toonden en juist wel zelf tuinierden. Over schilderessen en schrijfsters met een voorliefde voor bloemen en planten, zoals de bekende Beatrix Potter, die een boerderij kocht in het Lake district en daar een schitterende tuin aanlegde, hoewel ze nooit eerder getuinierd had. Aan de hand van deze tuiniersters krijgt men ook een goed beeld over de ontwikkeling van de gecultiveerde natuur en van de vele functies van een tuin (statussymbool, toevluchtsoord, bron van inspiratie). Foto's en illustraties van allerlei planten en bloemen verlevendigen de verhalen over de vrouwen. Achterin een lijst met de adressen van te bezoeken tuinen en een naamregister. Een mooi boek voor mensen die van tuinieren houden, maar ook voor hen die genieten van het wandelen door deze parkachtige historische tuinen.

Tuinminnende vorstinnen die aan de orde komen zijn: Catharina de Medici, Wilhelmina van Bayreuth, Keizerin Cixi, Loviska Ulrika van Zweden, de hertogin van Osuna, vorstin Lucie van Pückler-Muskau en Joséphine de Beauharnais. In de sectie over tuinontwerp vinden we: Jane Loudon, Gertrude Jekyll, Beatrix Jones Farrand, Beth Chatto en een hoofdstuk over de eerste opleidingen tot hovenier voor jonge vrouwen in Engeland. Een sectie van het boek is gewijd aan rozen. De plantenschilderessen die behandeld worden zijn: Anne Vallayer-Coster, Maria van Oosterwyck, Maria Sibylla Merian, Marianne North, Margaret Mee, en Georgia O'Keefe. Bij de de schrijfsters met liefde voor de natuur worden behandeld: Beatrix Potter, Elizabeth von Arnim, Sidonie-Gabrielle Colette, Edith Wharton en Vita Sackville-West. Als hoveniers voor de toekomst worden Gabriella Pape en Isabelle Van Groeningen genoemd.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lanfranconi, Claudia ; Sabine Frank en Modeste Herwig (inl.) - Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.