Bakker, Rudolf - Altijd weer Frankrijk en andere Gallische hart

Schrijver:
Titel: Altijd weer Frankrijk en andere Gallische hartenkreten.
ISBN: 9789029503495
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers, Amsterdam Antwerpen
Bijzonderheden: 1999, paperback, 176pp. geillustreerd.
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Altijd weer Frankrijk. Rudolf Bakker amuseert zich met het land dat hem wanhopig maakt maar dat hij nooit meer zou willen ruilen voor een ander. In het eerste deel, 'Zelf bedacht', rekent hij af met de Franse geschiedvervalsing, het chauvinistische landschapsgevoel, de ecologische berenverering in de Pyreneeën, de hypocrisie op de Franse naaktstranden en de ondergang van het beschaafde toerisme. Met vuur beschrijft hij de voorspelde ondergang van het Mitterrandisme, met humor ontmaskert hij verwerpelijke deftigheid, zoals we van hem gewend zijn in Gallische brieven en zijn volumineuze reisboek Provence en Cóte d'Azur.Het tweede deel, 'Zelf gezien', omvat een verzameling kritische reisverhalen waarin hij ons voert naar onbekende plekken, zoals die waar de onoverwinnelijke Richard Leeuwenhart door een domme pijl de dood vond, volgt hij Romeinse zandpaden tussen het koren, is hij op een naïef feest waar de bloedige Honderdjarige Oorlog met dans en zang wordt herdacht. Ten slotte keert de vrede onder de cumuluswolken weer als Rudolf Bakker op zijn gele mountainbike over de heuvels van de Vexin trekt, het landschap waarin hij altijd weer vrede met Frankrijk sluit.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.