Graaf, Bram de - Spion van Oranje. Het oorlogsverhaal van Engel

Schrijver:
Titel: Spion van Oranje. Het oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt.
ISBN: 9789026335396
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo|Anthos, Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback, 2017, 244 blz., 4e druk. Met foto's. Deukje in de onderrand van enkele blz.
Prijs: € 9,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bij de herdenking op 4 mei 2016 bij het monument 'Englandspiel' in het Van Stolkpark in Den Haag ontmoet journalist en historicus Bram de Graaf de Engelandvaarder Bram Grisnigt (1923-2019). Uit deze ontmoeting komt een aantal interviews voort, die de basis vormen van dit boeiende boek. Het is het verhaal van een jongeman die op zijn achttiende op zijn fiets stapt richting Frankrijk om Nederland te helpen bevrijden van de Duitse bezetter, zonder zich een voorstelling te kunnen maken van hetgeen hem te wachten staat. In december 1942 komt hij aan in Engeland, wordt geheim agent bij het Bureau Inlichtingen, ontmoet de liefde van zijn leven en wordt in de nacht van 19 op 20 september 1943 gedropt boven Nederland. Op 2 februari 1944 wordt hij gearresteerd door de Gestapo. Hij overleeft verschillende concentratiekampen, een torpedering en een dodenmars. Het levensverhaal van Bram Grisnigt leest als een avonturenroman maar verhult de grauwe werkelijkheid van de oorlog niet. Een van de betere verhalen over een Engelandvaarder.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Graaf, Bram de - Spion van Oranje. Het oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.