Bruno Forment. - Zwanenzang van een illusie. De historische ton

Schrijver:
Titel: Zwanenzang van een illusie. De historische toneeldecors van de Schouwburg Kortrijk
Uitgever: Kortrijk, Koninklijke geschied- en oudheidkundige kring van Kortrijk, 2015
Bijzonderheden: Softcover, 186pp., 16x24cm., ills. in kleur en z/w.,. ISBN 9789461360557.
Prijs: € 29,99
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Nergens in Europa zijn nog zoveel oude toneeldecors bewaard als in de Schouwburg Kortrijk: 22 sets of 424 afzonderlijke decorstukken, vervaardigd tussen 1913 en 1926. Met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Kortrijk publiceert de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring van Kortrijk een overzicht van deze decors. Zwanenzang van een illusie: de historische toneeldecors van de Schouwburg Kortrijk, zoals het boek van Bruno Forment heet, vormt de neerslag van meer dan zeven jaar onderzoek in binnen- en buitenlandse bibliotheken. Aan de hand van tientallen afbeeldingen wordt de lezer rondgeleid in de wondere wereld van de illusionistische decorschilderkunst. Deze traditie ontstond in de late Renaissance en kwam pas rond de Eerste Wereldoorlog ten einde. Dankzij de Kortrijkse decors bezitten we een indrukwekkend staal van eeuwenoude, veelal verloren gegane technieken. De Kortrijkse decors zijn van de hand van Albert Dubosq (1863-1940). Dubosq genoot een opleiding bij vier Parijse topdecorateurs, schilderde mee aan belangrijke premieres in onder meer de Munt en de Opera Garnier, maar liet slechts een collectie decors op ware grootte na: in de Leiestad. Bruno Forment legt uit hoe theater in de jaren 1920 werd opgevoerd. Hij bespreekt daarnaast de toedracht en achtergrond van elk afzonderlijk decor: van het Palais romain (1913) voor de Comedie-Francaise tot en met de orientaalse decors voor de gastoptredens van de Opera van Gent (1921-1923).
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bruno Forment. - Zwanenzang van een illusie. De historische toneeldecors van de Schouwburg Kortrijk

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.