Harris, David - De Kunst van het Kalligraferen - historisch ove

Schrijver:
Titel: De Kunst van het Kalligraferen - historisch overzicht en praktische handleiding
ISBN: 9789021324036
Taal: Nederlands
Uitgever: Cantecleer
Bijzonderheden: 128pp / Hardcover / In Zeer Goede tot Zo Goed Als Nieuwstaat
Prijs: € 35,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting:

Dit prachtig geïllustreerde boek is een unieke combinatie van praktische oefeningen en relevante historische informatie. Voor wie zich de vaardigheid van het kalligraferen eigen wil maken, biedt het aanwijzingen over materiaalkeuze en omgaan met de pen, alsmede gedetailleerde stapsgewijze instructies over maar liefst 26 verschillende schriften. Alle essentiële kenmerken, karakteristieke schrijfwijzen en opbouw van de letters worden aan de hand van complete alfabetten besproken. Behalve de praktijk komt ook de boeiende geschiedenis van de schrijfkunst aan bod. De ontwikkeling van de kalligrafie wordt vanaf haar Romeinse oorsprong, via de invloeden van de boekdrukkunst, tot de hernieuwde hedendaagse belangstelling voor het voetlicht gebracht. Alle belangrijke westerse schriftsoorten zijn opgenomen, van de oorspronkelijke Romeinse kapitalen, de karolingische, gotische en renaissance-schriften tot de humanistische cursief en copperplate.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Harris, David - De Kunst van het Kalligraferen - historisch overzicht en praktische handleiding

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij VeelBoeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met VeelBoeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en VeelBoeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van VeelBoeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • VeelBoeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.