U. Libbrecht - De geelzucht van Europa

Schrijver:
Titel: De geelzucht van Europa
ISBN: 9789058262677
Uitgever: Davidsfonds
Bijzonderheden: Kan veel slijtage, kromme rug, grote vouw of kleine beschadiging hebben. Conditie: Redelijk. Editie: 1. Jaar: 2008. Taal: Nederlands.
Prijs: € 8,55
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Een beknopte introductie in de moeilijke relatie tussen China en het Westen. Een verhaal van oorlog en vrede, confrontatie en ontmoeting.
China-kenner Ulrich Libbrecht brengt het eurocentrisme een flinke deuk toe. 'De benaming 'het Gele Gevaar' was slechts een alibi om Europa's hebzucht te camoufleren', zo stelt hij.
Door de geschiedenis heen verliepen de 'ontmoetingen' tussen het Westen en China inderdaad niet over rozen. De jezuïeten introduceerden er westerse sterrenkunde, cartografie en technologie. Maar dan wel als vehikel voor het christelijke geloof... In de 19de eeuw viel Europa's begerige oog op de reusachtige Chinese markt. De Engelsen kochten thee en porselein en voerden 'in ruil' het winstgevende opium in, met oorlog en ellende als gevolg. Logisch dat het communistische China van de twintigste eeuw weigerde mee te stappen in de vaart van ónze beschaving.
Is China een ideaalstaat met een eigen hoogstaande ethiek? Of veeleer -Tienanmen in het achterhoofd - het land van dwaze politieke experimenten? Dit boek schept klaarheid in de op- en neergaande beeldvorming en relatie tussen China en het Westen. Een geschiedenis die tot op vandaag nawerkt in de wereldpolitiek.
ULRICH LIBBRECHT, professor em. sinologie aan de K.U.Leuven, publiceerde bij Davidsfonds/Leuven het succesvolle Een glimlach uit het Oosten en Oosterse filosofie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

U. Libbrecht - De geelzucht van Europa