F. van den Boomen, R. Merkies - PM-reeks - Professionele dilemm

Schrijver:
Titel: PM-reeks - Professionele dilemma's van de coach
ISBN: 9789024416523
Uitgever: Uitgeverij Boom/Nelissen
Bijzonderheden: Kan naam voorin, veel slijtage, kromme rug, grote vouw of kleine beschadiging hebben. Conditie: Redelijk. Editie: 1. Jaar: 2007. Taal: Nederlands.
Prijs: € 4,60
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
PM-reeks - Professionele dilemma's van de coach 1e druk is een boek van F. van den Boomen uitgegeven bij Uitgeverij Boom/Nelissen. ISBN 9789024416523

Dit boek geeft een overzicht van verschillende spanningsvelden die bij coaching een rol spelen. Daarmee biedt het coaches een houvast voor het maken van zorgvuldige keuzes in hun eigen praktijk. Door keuzes expliciet te maken en te onderbouwen beogen de auteurs een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van coaching.
In het boek worden zeven aspecten toegelicht die in coaching steeds aan de orde zijn: Coaching is te omschrijven als een doelgerichte (1) methode (2) van begeleiden (3) van leren (4) gericht op zelfstandig functioneren (5) van individuen of teams (6) binnen een organisatiecontext (7). Het boek geeft geen richtlijnen over welke keuzes in concrete situaties gemaakt moeten worden, maar biedt wel een soort leidraad voor het maken van genuanceerde keuzes. Daarmee draagt het bij aan zorgvuldig handelen in de praktijk van coaching.
Het boek is geschreven voor coaches die hun professionaliteit verder willen ontwikkelen. Dat kunnen beginnende of gevorderde professionals zijn die coaching als hun beroep zien. Bovendien is het boek ook geschikt voor managers die coaching als een belangrijke activiteit binnen hun functie zien.
Drs. Fer van den Boomen heeft een eigen praktijk voor management coaching. Drs. Rinus Merkies is onderzoeker en opleider op het gebied van de begeleidingskunde. Drs. Marcel Hoonhout is als opleider verbonden aan de VO Supervisie & Professioneel Begeleiden bij Pro Education B.V./Hogeschool van Amsterdam. De auteurs verzorgen onder andere voor Pro Education een Leergang Coaching op postacademisch niveau.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

F. van den Boomen, R. Merkies - PM-reeks - Professionele dilemma's van de coach