Auteurs: Gea Nauta Lia Helmers - Allemaal Hollanders 100 jaar h

Schrijver:
Titel: Allemaal Hollanders 100 jaar herdershonden van eigen bodem
Taal: Nederlands
Uitgever: Pirola, 1e druk juli 1998
Bijzonderheden: Bindwijze: hardcover Zo goed als nieuw
Prijs: € 19,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In ons land kenden de bewoners al eeuwen geleden bestaansmogelijkheden in de vorm van landbouw en veeteelt. In Noord-Holland zijn bijvoorbeeld vondsten gedaan uit het bronzen tijdperk (1600 – 800 v.Chr.), die hebben aangetoond dat zowel runderen, varkens als schapen werden gehouden; er vond toen ook begrazing met schapen plaats. Hierbij waren honden nodig voor het hoeden van de kuddes, voor de bewaking en begeleiding daarvan. Door selectie ontstonden de herdershondenrassen die wat uiterlijk en karakter betreft geschikt waren voor dit werk. In onze 'lage landen' verscheen een landslag dat zich later ontwikkelde tot de Hollandse Herdershond.

We zijn nu vele eeuwen verder. Ons land is landschappelijk gezien ook drastisch veranderd. De schaapskuddes zijn op een paar na verdwenen, evenals de herders en hun honden. Maar gebleven is ons oer-Nederlandse schepersras, de Hollandse Herdershond, ontstaan uit talloze generaties honden die hun bruikbaarheid bij de kuddes in Nederland hadden bewezen. Dit Jubileumboek beschrijft de ontstaansgeschiedenis van de 'Hollander' en 100 jaar wel en wee van de rasvereniging: de Nederlandse Herdershonden Club. Het boek bevat veel foto’s van en verhalen over vroegere generaties Hollanders en natuurlijk ook over de huidige generatie. De Hollander is een intelligente bond met vele kwaliteiten. Bruikbaar als werkhond maar ook als gezinshond uitstekend geschikt. Bij de opvoeding moet rekening gehouden worden met zijn ware herdershondenaard. Wat die ware herdershondenaard is, zal na lezing van dit boek zeker duidelijk zijn!
Rashondenverenigingen geven vaak de mooiste en beste boeken over hun ras uit. Zo ook dit boek over de Hollandse Herdershond, die in verschillende variëteiten (ruwhaar, korthaar, langhaar) voorkomt. Een zeer verzorgd uitgegeven, met prachtige (kleuren)foto's geïllustreerd, werk, waarin veel, zo niet alles, is te vinden over dit ras. De oprichting van de rasvereniging (1898) is als uitgangspunt genomen en chronologisch wordt de historie van de Hollandse Herder behandeld. Veel aandacht voor de rasstandaard en de betekenis daarvan, voor karakter en opvoeding, voor verzorging en voor de taak van de herdershond: het hoeden van de schapen. Maar ook voor fokkers, de fokkerij en de kampioenen door de jaren heen. Kortom, het ultieme boek over dit ras, dat zeker thuishoort tussen andere rasbeschrijvingen. Een fotoverantwoording en een register zijn los bijgevoegd.
Verder lezen

Hoofdstuk I Deel II

Hoofdstuk I Deel II uit Hekelingen

Logo Hoofdstuk I Deel II

LET OP: na uw bestelling ontvangt u van ons binnen 24 uur een bevestiging per e-mail. Deze kan in UW SPAMBOX terecht gekomen zijn.
Zoekt u kookboeken, boeken op het gebied van gezond eten, afvallen, diëten, decoratietechnieken voor taarten, suikerkunst, alternatieve voeding op basis van kruiden en nog veel meer, dan kunt u beter onze andere webwinkel bezoeken: www.mijnwebwinkel.nl/winkel/hoofdstuk1deel2
Wij verkopen in deze webwinkel o.a.: architectuur & kunst, fotografie & design, maritiem & scheepvaart, oorlog, Nederlands-Indië, kinderboeken, stripboeken, hobby & vrije tijd, vervoer & transport, (Topografische) geschiedenis, muziek.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Auteurs: Gea Nauta Lia Helmers - Allemaal Hollanders 100 jaar herdershonden van eigen bodem Auteurs: Gea Nauta Lia Helmers - Allemaal Hollanders 100 jaar herdershonden van eigen bodem Auteurs: Gea Nauta Lia Helmers - Allemaal Hollanders 100 jaar herdershonden van eigen bodem Auteurs: Gea Nauta Lia Helmers - Allemaal Hollanders 100 jaar herdershonden van eigen bodem

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hoofdstuk I Deel II

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Hoofdstuk I Deel II
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hoofdstuk I Deel II een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hoofdstuk I Deel II vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Hoofdstuk I Deel II kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.