Zuydgeest, Zuydgeest - Het Groot Vlaardings Prentenboek

Schrijver:
Titel: Het Groot Vlaardings Prentenboek
ISBN: 9789077075784
Uitgever: Artemis B.V.
Bijzonderheden: Zeer goed, kan zeer lichte gebruikssporen hebben. Conditie: Als nieuw. Editie: 1. Jaar: 2010. Taal: Nederlands.
Prijs: € 14,35
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Het Groot Vlaardings Prentenboek' geeft in tekeningen, prenten, gravures en aquarellen een beeld van 'De voortgang van Vlaardingen', vanaf de Vlaardingen-Cultuur rond 3.500 jaar voor Christus tot en met de renovatie van Het Hof in 2010.

Gekozen is voor 113 afbeeldingen uit de rijke collecties van het Stadsarchief, het Vlaardings Archeologisch Kantoor, het Museum Vlaardingen, het Hoogheemraadschap van Delfland, het Maritiem Museum Rotterdam, de Atlas van Stolk Rotterdam, het Nationaal Archief en uit de collecties van enkele particulieren.

20 kunstenaars kregen opdracht om in 120 prenten Vlaardingse locaties anno 2009 en 2010 te vereeuwigen, waarbij het landelijke buitengebied van onze stad, de industriële gebouwen en de realisatie van het Actieplan Wonen ook aandacht kregen. Van deze nieuwe collectie zijn 77 prenten opgenomen.

De toelichting bij de prenten, waarbij uit vele bronnen werd geput, bevat informatie die op z'n minst gedeeltelijk ook nieuw zal zijn voor goed ingevoerde kenners van de rijke geschiedenis van Vlaardingen.

In een inleidend artikel wordt beschreven hoe buitenstaanders naar de stad keken. Plattegronden en een index zorgen ervoor dat ieder elke prent in de huidige stad kan plaatsen. We denken dat jongere, oudere en toekomstige generaties aan dit boek genoegen zullen beleven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zuydgeest, Zuydgeest - Het Groot Vlaardings Prentenboek