, - HET GROOT ROTTERDAMS BRUGGEN

Schrijver:
Titel: HET GROOT ROTTERDAMS BRUGGEN
ISBN: 9789059940468
Taal: Nederlands
Uitgever: APRILS, 2005, Gebonden
Bijzonderheden: NIEUW IN CELLOFAAAN, HARDE KAFT.
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Het Groot Rotterdams Bruggenboek, een ode aan álle bruggen van de stad, de beeldbepalende grote oeververbindingen en de honderden minder bekende of nauwelijks opvallende bruggen die de 'archipel' van stadsdelen verbinden en de stad - bijna letterlijk - bijeenhouden.
Het Groot Rotterdams Bruggenboek verbeeldt, beschouwt en beschrijft de bruggen in hun betekenis voor de stad: wezenlijk voor haar structuur en alledaags als elementen in de verkeersstromen. Artistieke en overdrachtelijke betekenissen vormen de leidraad: de brug als kunstwerk van de openbare ruimte.
Verschillende auteurs beschouwen praktische, filosofische en artistieke aspecten van bruggen (in Rotterdam), geïllustreerd met recent en historisch beeldmateriaal. De kern van het boek ligt in nieuwe fotoseries door drie Rotterdamse fotografen - Wink van Kempen, Vincent Mentzel, Hajo Piebenga - en 'wandelingen' langs drieëntwintig markante bruggen op beide Maasoevers. Die bruggen worden nader voorgesteld met uiteenlopende feiten en wetenswaardigheden. Daardoorheen loopt een serie besprekingen van nóg eens drieëntwintig bruggen, verspreid over de stad. De overige honderden bruggen worden summier beschreven en aangeduid op kaarten.
Het Groot Rotterdams Bruggenboek is voortgekomen uit een idee van kunstenaar Wink van Kempen, die ervan overtuigd raakte dat men de bruggen het centrum van de stad kan beschouwen als het monumentale hart dat Rotterdam, naar men zegt, ontbeert. Het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam heeft, vanuit zijn beleid kunst en openbare ruimte, het project 'omhelsd', gestimuleerd en meeontwikkeld.
Een bijkomende impuls voor Het Groot Rotterdams Bruggenboek was de vaststelling dat er weliswaar een aantal boeken is gewijd aan opvallende individuele bruggen, maar dat er geen publicatie bestaat die Rotterdams bruggen in hun samenhang ontsluit, na het boekje Onder-over in Rotterdam van Dirk Seip uit 1970.
Admiraliteitsbrug - (Nieuwe) Bergstraatbrug - Beukelsbrug - Binnenhavenbrug - Boerengatbrug - Brug Buizenwerf - Brug Delftsevaart - Brug Feijenoordhaven - Brug Nachtegaal - Brug Noordmolenwerf - 2e Buizengatbrug - Burgemeester Roosbrug - Doenbrug - Erasmusbrug - Giessenbruggen - Grote Wijnbrug - 'de Hef' - Hoge Delfshavense Schiebruggen - Hogebrug - Hoogstraatbrug - Jan Kuitenbrug - Kandelaarbrug - Koninginnebrug - Kraneschipbrug - Lage Erfbrug - Lodewijk Pincoffsbrug - 2e Lokkertsemolenbrug - Mathenesserbrug - Meentbrug - Nassaubrug - Nieuwe Leuvebrug - Oostbrug - Oude Zwethbrug - Piekbrug - Professor Jonkersbrug - Rederijbrug - Regentessebrug - Soetenbrug - Spaanse Brug - Spanjaardsbrug - Spoorweghavenbrug - Van Brienenoordbruggen - Verlengde Willemsbrug - Wezenbrug - Willemsbrug - Zomerhofbrug.
Verder lezen

leeszaalvreewijk

Logo leeszaalvreewijk

boeken kunnen ook opgehaald worden na telefonisch contact: 06-5370-1639 dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

, - HET GROOT ROTTERDAMS BRUGGEN

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij leeszaalvreewijk

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met leeszaalvreewijk
  • Na uw bestelling ontvangen u en leeszaalvreewijk een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van leeszaalvreewijk vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • leeszaalvreewijk kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.