Hamers, Rob - Joseph Kirchhoffs / Kapitein van de Bokkerijders

Schrijver:
Titel: Joseph Kirchhoffs / Kapitein van de Bokkerijders
ISBN: 9789403600628
Taal: Nederlands
Uitgever: Boeken uit Limburg
Bijzonderheden: 2020, 88pp, paperback
Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Joseph Kirchhoffs spreekt als bekendste bokkerijders-bendeleider nog enorm tot de verbeelding. Vanwege zijn durf, vindingrijkheid, brutaliteit tegelijk met menselijkheid. Met betrekking tot arrestatie, verhoor en vonnis van Jozef Kirchhoffs (leider van de bende van Herzogenrath e.o.) zijn er nog altijd veel onopgeloste mysteries.Dit geld ook voor het mysterie van de Bokkerijders zelf; hebben deze echt in bendevorm bestaan of heeft justitie de zaken opgeklopt.
Het meest bekende en geruchtmakende bokkerijdersproces in het Land van ’s-Hertogenrade was ongetwijfeld de zaak tegen Jozef Kirchhoffs, die tijdens de verhoren van de gevangenen regelmatig werd genoemd als aanvoerder of kapitein van de bende. Kirchhoffs stond te goeder naam en faam bekend en genoot de reputatie van een achtenswaardig en goed katholiek. Tussen 1743 en 1752 had hij in het Oostenrijks leger gediend en het vak van chirurgijn geleerd. Na zijn ontslag uit militaire dienst vestigde hij zich in Herzogenrath met instemming van abt Fabritius van Rolduc, en kwam daar tot een zekere welstand.
Verder lezen

Aloysius Kruiden uit Heerlen

zakelijk
Op de Homepage van ons vind u ons aanbod van boeken over levensbeschouwing, streekhistorie en religie. Bestellen kan via email informatie@aloysius-kruiden.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hamers, Rob - Joseph Kirchhoffs / Kapitein van de Bokkerijders

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Aloysius Kruiden

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Aloysius Kruiden
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Aloysius Kruiden
  Kamer van Koophandel nummer: 14108189
  NL001874340B89
  http://www.aloysius-kruiden.nl/pages/uitgeverij.html
 • Na uw bestelling ontvangen u en Aloysius Kruiden een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Aloysius Kruiden vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Aloysius Kruiden kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.