Spijker, Irene - Aymijns kinderen hoog te paard

Schrijver:
Titel: Aymijns kinderen hoog te paard
ISBN: 9789065502353
Taal: Nederlands
Uitgever: Verloren b.v., uitgeverij
Bijzonderheden: 1990, 318 pp., paperback, rug en randen omslag verkleurd, verder in goede staat
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Zowel in de Middeleeuwen als nog heel lang daarna is het verhaal over de Vier Heemskinderen in onze streken bekend en geliefd geweest. Niet alleen werd het keer op keer verteld, gedrukt en gelezen, ook werd het fiere ros Beyaert met de vier Heemskinderen op zijn rug afgebeeld op gevelstenen en uithangborden en liep het mee in 'ommegangen'. Dit verhaal is terug te vinden in de fragmentarisch overgeleverde Middelnederlandse Karelroman Renout van Montalbaen. Het overgrote deel van de overgeleverde verzen is te vinden op twaalf folia die deel hebben uitgemaakt van een veertiende-eeuws handschrift. Verder bevinden zich te Stockholm fragmentjes van een handschrift van rond 1500. Gelukkig kunnen we het hele verhaal wel nalezen in andere bronnen, zoals de gedrukte prozabewerking Historie vanden vier Heemskinderen uit de vijftiende eeuw en Duitstalige teksten die hun wortels in dezelfde teksttraditie hebben. Deze studie is gewijd aan de vraag naar de relatie tussen de Middelnederlandse Renout van Montalbaen en de Oudfranse Renaut de Montauban. Van de Franse tekst zijn veel handschriften en drukken overgeleverd, zowel in proza als in versvorm. In dit boek presenteert Irene Spijker een nieuwe en overtuigende visie. Zij beargumenteert, dat de Middelnederlandse dichter via de voordracht van jongleurs kennis genomen heeft van de Franse tekst. Uit zijn hoofd bracht hij de verdietsing tot stand. De verschillen houden echter ook verband met zijn streven de tekst aan te passen aan zijn eigen publiek. De manier waarop het verhaal is uitgewerkt, is conventioneel en sluit aan bij de stijl die in orale overleveringen gebruikelijk is. Dit manifesteert zich onder andere in herhaling van formuleringen, motieven en verhaalpatronen en in een 'mens- en wereldbeschouwing' die trekken vertoont van de overzichtelijke verhaalwereld waarin het goede en de goeden staan tegenover het kwade en de schurken. Niet alle vraagtekens ten aanzien van de gecompliceerde relatie tussen Renout en Renaut zijn opgelost, maar Spijkers hypothese maakt het wel mogelijk veel aspecten op een bevredigende manier te verklaren.
Verder lezen

Books 4 Life Utrecht

Books 4 Life Utrecht uit Utrecht

Logo Books 4 Life Utrecht

GOED BOEK, GOED DOEL
Books 4 Life Utrecht verkoopt tweedehandsboeken voor het goede doel.
Winkel: Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur.
Wegens coronacrisis gewijzigde openingstijden. Zie website.
De boeken die online worden aangeboden, staan niet in de winkel te koop. Stuur via de knop "Stel een vraag" hieronder een bericht als u een boek graag wilt inzien. Dan wordt het voor u in de winkel klaargelegd.
Books 4 Life Utrecht verkoopt tweedehands boeken voor het goede doel en is onderdeel van een keten van Books 4 Life winkels met vestigingen in 6 steden. 90% van de omzet wordt geschonken aan goede doelen. De helft gaat naar Amnesty International en Oxfam/Novib. De andere helft naar lokale goede doelen die door de vrijwilligers zelf worden geselecteerd.
In de winkel van Books 4 Life Utrecht tref je een gevarieerd aanbod van mooie boeken, LP's, CD's & DVD's die bijzonder schappelijk geprijsd zijn (€1, €3, en €5). De winkel draait volledig op vrijwilligers.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Spijker, Irene - Aymijns kinderen hoog te paard Spijker, Irene - Aymijns kinderen hoog te paard Spijker, Irene - Aymijns kinderen hoog te paard

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Books 4 Life Utrecht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Books 4 Life Utrecht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Books 4 Life Utrecht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Books 4 Life Utrecht vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Books 4 Life Utrecht kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.