Elk, Michiel van en Sabine Hunnius - Het babybrein Over de on

Schrijver:
Titel: Het babybrein Over de ontwikkeling van de hersenen bij baby's
ISBN: 9789035135321
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheden: 2010 / paperback / 228 pag. / 280 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Kun je communiceren met een baby nog voordat hij kan praten? Kun je baby's slimmer maken door ze te trainen? Waarom willen peuters alles nadoen wat ze volwassenen zien doen? Waarom kunnen we ons niets herinneren van onze eigen babytijd?

De babytijd is een fascinerende periode waarin zuigelingen zich in hoog tempo ontwikkelen en tal van nieuwe ervaringen opdoen. In Het babybrein wordt beschreven hoe recent neurowetenschappelijk onderzoek nieuwe inzichten geeft in de ontwikkeling van het babybrein. Michiel van Elk en Sabine Hunnius leggen op heldere wijze uit hoe baby's leren kijken, bewegen, praten en onthouden en welke hersengebieden hierbij een rol spelen. De vroegste ervaringen van baby's blijken van doorslaggevend belang voor de latere ontwikkeling.

Michiel van Elk (1980) werkt aan de Radboud Universiteit Nijmegen en doet onderzoek naar de werking van de hersenen bij zowel volwassenen als baby's. Vanaf 2010 zet hij zijn onderzoek voort aan de Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (epfl) in Zwitserland.

Sabine Hunnius (1974) is directeur van het Baby Research Center aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij studeerde psychologie in Berlijn en promoveerde in 2005 op een onderzoek naar visuele waarneming bij baby's. Haar huidige onderzoek richt zich voornamelijk op de vroege (sociaal-)cognitieve ontwikkeling.

Recensie(s)
De auteurs (directeur van het Baby Research Center in Nijmegen en een voormalig onderzoeker aldaar) geven in het populairwetenschappelijke boek een uiteenzetting van resultaten van hersenonderzoek bij baby's. Ter introductie krijgt de lezer in het kort de geschiedenis van dit soort onderzoek, de onderzoeksmethoden en inzicht in de biologie en functies van de hersenen. Vervolgens worden vanaf het foetusstadium tot aan het peuterstadium (ca. 2 jaar) de ontwikkeling van de zintuigen (zien, horen, voelen, proeven, ruiken), de motoriek, communicatie, het leren en het belang van omgevingsfactoren aan de hand van onder andere onderzoeksresultaten beschreven. De informatie staat in vlotte leestaal en wordt begeleid door zwart-witillustraties, grafieken en foto's. De rode draad is de wisselwerking tussen aanleg en omgeving bij de hersenontwikkeling en dat de ontwikkeling van basale functies vooraf gaat aan de complexere cognitieve ontwikkeling. Het boek eindigt nogal plots. Toegankelijke goede hulp voor (toekomstige) ouders. Met kaders, noten, literatuur, enkele sites en register.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Elk, Michiel van en Sabine Hunnius - Het babybrein   Over de ontwikkeling van de hersenen bij baby's Elk, Michiel van en Sabine Hunnius - Het babybrein   Over de ontwikkeling van de hersenen bij baby's Elk, Michiel van en Sabine Hunnius - Het babybrein   Over de ontwikkeling van de hersenen bij baby's

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.